maanantai 4. heinäkuuta 2016

Tuliaisia


Jokaiselta matkalta pitää tuoda tuliaisia. Lapset ovat jo niin isoja, että he toivoivat vaatteita Lontoosta sekä vähän karkkia mutta ei muuta. Melkein kaikilta matkoilta tulee ostettua itselle keittiövälineitä, jos vastaan tulee jotain tarpeellista. Minulla on esim. edelleen lähes joka päiväisessä käytössä leveä metallinen paistinlasta, jonka ostin aikoinani Englannista kielikurssilta vuonna 1986 (hei, sehän on 30v-juhla tänä vuonna!). 

Nyt ostin River Cottagesta essun itselleni, sen olin päättänyt ostaa jo ennen reissua. Lisäksi ostin pinon keittiöpyyhkeitä. Ja paikallista giniä ja omenaista aperitiivia. Giniä päästiin maistamaan boolissa, aperitiiviä tarjoiltiin meille yhtenä päivänä. Meille muuten tarjoiltiin joka päivä jotain hyvää paikallista juomaa, varmaan myös hyvä myyntikikka, sen verran paljon seljankukkakuohariakin tuntui ihmisten reppuihin päätyvän. 

Ostin myös kaksi leipäkoria, toivon että saan kaksi leipää mahtumaan uuniin yhtäaikaa. Tulkoon tulevista leivistä yhtä hyviä kuin niistä kahdesta mitkä jo syötiin. Ja koska ostoksia oli näin paljon, olihan minun ostettava myös iso juuttikassi. 

Kirjalahjaksi valitsin Fish-kirjan. Se oli oikeastaan ainoa kirja niistä mitä minulla ei ollut jonka halusin. Suurimmalla osalla oli muuten Everyday-kirja, ja seuraavaksi eniten oli Veg Everyday -kirjaa. Ja samat kirjat olivat vähemmän lemppareita kuin minullakin. Nyt minulla on peruskirjoista kaikki, ja vähän päälle. A-Z-kirjaa odotellessa.

Ostin reissusta myös muutamia puutarha- ja keittiöpuutarhalehtiä. Ja miehelle Somme-lehden, sopivasti kun sattui 100-vuotispäivä perjantaina. Sainkin ihmetellä univormuissa marssivia miehiä Lontoossa. Ja vielä pikkuisen suklaata ja lisää giniä lentokentältä, siinä oli tuliaiset suunnilleen kasassa. Ja siskolle tiedoksi, muistin Polon.

8 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Esiliina ja ostoskassi ovat minunkin hankintalistallani :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Taisivat olla aika monen listalla :)

Ulla kirjoitti...

Ihanat tuliaiset! Kiinnostaisi kyllä tuo kirja. Meillä ei taida puhtaasti kala-aiheista ruokakirjaa ollakaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä en ole ostanut kirjaa, kun ajattelin aina että kalat ovat niin erilaisia kumminkin. Mutta kyllähän tuota voi soveltaa samalla tapaa kuin kaikkea muutakin, ja selailtua kirjaa tuolla päätinkin haluta sen.

Pikkusisko kirjoitti...

Hienot tuliaiset ostit ja hauska, kun muistit Polot. Sellaisen pikku korjauksen haluaisin sanoa, että olit kielikurssilla 1987, kun oli minun rippijuhlat. Eipä niin, että sillä olisi mitään merkitystä...

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos korjauksesta :) Täytyy myöntää että olen vuosikausia muistanut vuoden väärin, mutta nyt kun ajattelen, niin niinhän se oli. Hyvä ettei tule juhlittua paistinlastaa liian aikaisin ;)

Merituuli kirjoitti...

Uuh..tyylikäs ginipullo. Onko sisus ulkonäön veroinen?

sauvajyvänen kirjoitti...

Merituuli, kyllä oli, tai vieläkin parempi. Nousi heti kärkeen lempigineistäni. Olisi pitänyt ostaa toinenkin pullo...