perjantai 22. heinäkuuta 2016

Nyyttikalaa


Tällaista kalaa tehtiin River Cottagen kalapäivänä kampelasta. Tykästyin kalaan ja kasviksiin, ja halusin kokeilla kotonakin. Olen tehnyt jo pari kertaa nyyttikalaa kuten lapset ruuan nimesivät. Kuopus, joka ei ole suuri kalan ystävä, tykästyi tähän. Kurssilla käytimme kampelaa, kotona ensimmäisellä kerralla oli pieniä kuhafileitä, toisella kerralla vähän isompia kuhafileitä. Kysennysaika ei ollut ihan riittävä paksulle fileelle, eli kannattaa suosia pienehköjä kaloja tai vaikka halkaista paksu kalafile. Kasviksina voi käyttää mitä haluaa tai lähinnä että mitä juuri silloin on saatavilla.

Neljään nyyttiin:

n. 500 g kalaa (kuhaa, ahventa, siikaa, kampelaa)
reilu kourallinen herneenpalkoja
muutama pikkuporkkana
2 sipulia varsineen
pala inkivääriä
vähän (paljon) chiliä
loraus soijakastiketta

Poista ruodot kalafileistä. Laita leivinpaperiarkille kasvikset ja niiden päälle kalafileet, tuon määrän jaoin neljälle. Lorauta vähän soijakastiketta päälle ja kääri leivinpaperi nyytiksi. Paista 225 asteteessa n.10 minuuttia. Avaa nyytti ja ripottele päälle pilkottuja sipulinvarsia (jos muistat) ja syö suoraan kääreestä. 

2 kommenttia:

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Inkivääriä ja muita itäisiä makuja voisikin kokeilla nyyttikalaan! Italokeittiön kasvattina olen ollutkin ihan liian fiksoitunut niihin makuihin. Oliskohan kauppahallissa tuoretta kalaa jo alkuviikosta...

sauvajyvänen kirjoitti...

Pidän peukkuja pystyssä että löytyy kalaa. Meillä on tiedossa huomenna savustettuja ahvenia :)