perjantai 6. marraskuuta 2015

Sydänpullat - lihapullat hirven sydämestä


Vaari pääsi tänään isänpäivänkonserttiin tuuraamaan työmatkalla olevaa isää. Illaksi piti tehdä hirven sydänjauhelihasta lihapullia, kun kerran vaari ystävällisesti antoi hirven sydämen meille jauhettavaksi ja syötäväksi. Ja jälkkäriksi tietysti puolukkarahkaa puolukoista, joita ilman vaari jäi, koska antoi meille kaikki poimimansa marjat. Tänään siis sydänpullia, perunamuusia ja lanttu- ja porkkanatikkuja; eilen uunilohta, keitettyjä perunoita, tilli-kermaviilikastiketta ja somesalaattia. Esikoisen sanoin: "Yksinkertainen ruoka on hyvää, se on parasta". Ja sydänpullat ovat erityisen hyviä.

1 tl katajanmarjoja
1 tl viherpippuria
1 tl timjamia
1 oksa rosmariinia, lehdet pieniksi pilkottuna
2 tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
vähän valkopippuria
½ dl kermaa
1 kananmuna
450 g hirven sydänjauhelihaa
450 g nauta-sika-jauhelihaa

Murskaa katanjanmarjat ja viherpippurit morttelissa, laita kulhoon muiden mausteiden kanssa. Sekoita joukkoon vähän kermaa, lisää muna ja sekoita kaikki. Lisää jauhelihat ja vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele pulliksi ja paista 250 asteessa uunissa koosta riippuen 10-15 minuuttia.


ps. Eilen syötiin tämän vuoden ensimmäiset tortut glögin kanssa.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Taas sinulla on sellainen herkku blogissa, josta en ole päässyt haaveilemaankaan! Hienoa! :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä on kyllä hyvää. Taidan jatkossa jauhaa kaikki saadut hirvensydämet, ainakin vähän aikaa. Kolmaskin ruoka on jo suunniteltu, esikoisen toiveesta.

Anonyymi kirjoitti...

Toi sydän on kyllä tosi hyvää. Söin porsaan sydäntä ensimmäistä kertaa tänä syksynä Tampereella ravintola Aistissa valkosipulikeiton höysteenä, toimi! Olemme tehneet joskus mm. risottoa peuran sydämestä, uppoaa meidän 2-vuotiaalle kuin veitsi kuumaa voihin.

-Savusuolaa, Janica

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä esikoinen on tunnettu siitä, että ihan pikkuisesta lähtien kyyhkyn sydän on ollut hänen suurinta herkkua. Sydän on hyvää lihaa monella tapaa tehtynä.

Nanna kirjoitti...

Wau. Tiedän minne ens syksyn hirven sydämet isän porukasta tulee. Nyt ne on varmaan menneet koirille...

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuntuu uskomattomalta, että teiltä on sydämet menneet muille, kun keksitte sen hirvenposkenkin. Meillä on sydämet aina tarkkaan käytetty ihmisille, sieltä 70-luvulta lähtien minä muistan, isä tietysti vielä kauemmin. Sydän on todella hyvää keittämällä, paistamalla, kuivaamalla ja näköjään jauhelihanakin.