lauantai 16. toukokuuta 2015

Nokkospizza


Pihan nokkospuska kasvatti uudet nokkoset, joista sain taas hyvän ruuan, pizzan tällä kertaa. Tein sen aikalailla samaan tapaan kuin tuon ihanan lehtikaali-pizzan, tällä kertaa lehtikaalin tilalla käytin nokkosta enkä lisännyt kalaa. Ja täytyy taas kerran todeta että kyllä buffalo-mozzarella on sitä parasta mozzarellaa pizzan päällä, sanotaan muualla mitä sanotaan. Eikä se kostuta pizzaa ollenkaan, kun juuston avaa ensin esim. talouspaperin päällä ja antaa sen imeä ylimääräiset nesteet. Pohja on taas kahteen pizzan, täytteet yhteen.
 
4 dl haaleaa vettä
1 pkt hiivaa (25 g)
1½ tl suolaa
n. 450 g jauhoa
½ dl oliiviöljyä
 
Vaivaa taikinaan kunnon sitko. Tästä taikinasta tuli kaksi melkein pellillisen kokoista pizzaa. Toisen tein nokkospizzana, ja toiseen tuli esikoisen toiveesta tomaattia ja simpukkaa sekä hyvää cheddaria ja parmesania.

1 l nokkosta
buffalo-mozzarellaa (n. 150-200 g)
1 pieni punasipuli
kourallinen cheddaria
kourallinen parmesaania

Ryöppää huuhdellut nokkoset kattilassa eli anna nokkosten kiehahtaa vedessä. Valuta nokkosvesi pois lävikössä (ja huuhtele sillä hiukset seuraavan hiustenpesun yhteydessä). Kun nokkoset ovat jäähtyneet sen verran että voit käsitellä niitä, purista niistä nyrkissä kaikki vesi pois. Pilko ne sen jälkeen pieneksi silpuksi. Laita lautaselle pari talouspaperia (tai puhdas keittiöpyyhe) ja hajota buffalo-mozzarella sen päälle, näin siitä poistuu ylimääräinen kosteus. Pilko sipuli aivan ohuiksi viipaleiksi. Levitä pizzan päälle nokkossilppu, sipuli, revi mozzarella tasaisesti ja lisää lopuksi raastetut cheddar ja parmesan. Paista pizzaa 250 asteessa n. 12-15 minuuttia, kunnes pohja on sopivan rapea ja pinta saanut vähän väriä.

Ihan loistava vegepizza, suosittelen kokeilemaan niin kauan kuin nokkosia riittää.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Meillä just loppui nokkosten ja muidenkin villiyrttien aika,joten ensi talveen.....

Sofia kirjoitti...

Lapsuuden ystävän äiti teki usein nokkosista lettuja, keittoa, pizzaa ym. Pitäisi varmaan itsekin tarttua tähän raaka-aineeseen. Pizzasi kun näyttää niin herkulliselta :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meilläkin olisi juuri sopivaa nokkosta ihan tuossa marjapensaan alla... Pitäisikin kokeilla vaikka huomenna, pizza sopisi muutenkin meidän kuukauden teemaan :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jael, meillä taitaa sesonki olla ihan parhaillaan vielä.

Sofia, kiitos :)

Campasimpukka, toivottasti tulee hyvä pizza sielläkin. Marjapensaan alla minunkin nokkoset kasvavat. Tai siis ne joita käytän ruokaan ;)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Oikein hyvää tuli, olisi saanut olla vielä enemmän nokkosta :D

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, se on aika uskomatonta kuinka se nokkonen menee kasaan.