lauantai 23. toukokuuta 2015

Jan Coulsonin raparperipiirakka


Tästä tuli sellainen epäonnistunut onnistuminen. Ja yhtä tuskaa saada kirjoitettua ohje ylös tuollaisen kuvan kanssa, mutta lapsi halusi tämän blogiin, jotta voi itse tehdä myöhemmin. Siis piirakka on oikein hyvää ja maukasta, mutta en mitenkään saanut tästä samanlaista kuin alkuperäisessä ohjeessa näyttää olevan. Alkuperäisessä ohjeessa on aika paljon summittaisia mittoja, ja minä olen kokeillut jo kahdella eri tavalla tätä piirakaka. mutta vieläkään se ei ole sellaista kuin ohjeen kuvassa. Epäilen, että vaikka tähän käytin alkuperäisen ohjeen mukaisen maksimimäärän raparperia, sitä olisi pitänyt olla vieläkin enemmän Piirakasta tuli ruma kuin mikä, mutta hyvää se on!

Täyte:
2 munaa
3½ dl sokeria
2½ dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
n. 8-9 dl raparperiä ohuina siivuina

Pohja:
175 g voita
3½ dl jauhoa
1 dl

Vatkaa munat sa sokeri vaahdoksi (no ei siitä vaahtoa tietenkään tule tuolla sokerimäärällä), lisää sinne jauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita. Sekoita pieneksi pilkotut raparperit ja sekoita edelleen niin, että raparperi alkaa vähän mehustua. Jätä taikina odottamaan puoleksi tunniksi.

Valmista pohjataikina: pilko kylmä voi pieneiksi kuutioiksi, nypi jauhot ja sokeri joukkoon niin, että saat taikinan. Painele taikina n. 30 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille  Kaada raparperitaikina päälle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Hyvää oli, mutta ei sellaista kuin alkuperäisen ohjeessa.

Ei kommentteja: