keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Nacho-paistos


Tämä ruoka on kiva alkupala illanistujaisiin, mutta ennen kaikkea se on pelastus silloin, kun aikaa on just reilu puoli tuntia kotiintulon ja kotoalähdön välillä, sinä kriittisenä puolena tuntina jolloin tulee nälkäisenä kotiin lasten kanssa ja on lähdettävä suunnilleen puolen tunnin päästä taas menemään. Ja toki jääkaapissa pitää silloin olla joltain aterialta jäänyttä chili con/sin carnea, sekä salakaapin perukoille unohtunut nachos-pussi. Ja hyvää cheddaria jääkaapissa.

Tähän ruokaan ei ole olemassa mitään oikeita mittoja, kunhan tekee sen mukaan mitä sattuu olemaan. Kun tulin kotiin, laitoin uunin heti päälle ja kokosin annoksen lautaselle sillä välin kun uuni lämpeni. Sitten vajaa vartti uunissa, sillä välin ehti  tehdä salsat ja pilkkoa avokadot sekä kerätä liikkavaatteet ja vesipullot, ja sitten nopea syötävä olikin valmis. Tästä määrästä söi kolme suunnilleen riittävästi. Kaikkea salsaa ja avokadoa en laittanut päälle, kun kolmesta yksi ei halunnut niitä, ranskankerman laitoin suosiolla suoraan omalle lautaselle. Parasta tietty olisi, että kaiken laittaa nachojen päälle, mutta meni se näinkin, omalta lautaselta oli helppo täydentää.

2 kourallista nachoja
3 dl chili con carnea (tai sin carnea)
sopivasti hyvää cheddaria (esim. Village oak Hakaniemen Lentävästä lehmästä)

3 tomaattia
½ hopeasipuli
½ limen mehu
ripaus sokeria
aavistus suolaa

2-3 avokadoa
½ limen mehua
ripaus sokeria
aavistus suolaa

korianteria

ranskankermaa

Laita uuninkestävälle lautaselle kerros nachoja. Lisää chili con carnea niin, että jokaisen maisslastun päällä on sitä. Ripottele raastettua cheddaria päälle. Tee uusi kerros samoin, ja vielä kolmaskin. Paista 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että nachot saavat aavistuksen väriä ja juusto sulaa.

Tee sillä välin nopea tomaattisalsa, pilko tomaatit ja hopeasipulia, sekoita joukkoon limen mehua, sokeria ja suolaa (ja tuoretta pilkottua chilä). Pilko myös muutama avokado, sekoita joukkoon limen mehua, sokeria ja suolaa. 

Kun paistos on valmis, nosta lautanen pois uunista ja lisää päälle salsa ja pilkotut avokadot seka ranskankermaa ja reilusti tuoretta korianteria. Syö heti. Chiliä olisi voinut olla enemmänkin, mutta kyllä tämäkin riitti.

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ihanan ameriikkaa! Pitääpä postata joskus oma salainen paheenikin!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Miksen minä ikinä muista tätä kun on chili con tai sin jämät jääkaapissa..?

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, ilman muuta pitää! Tuskin maltan odottaa. Ja lupaan etten paljasta salaisuuttasi kenellekään ;)

Jokihaka, jos vaikka seuraavalla kerralla muistat :)