tiistai 13. maaliskuuta 2012

Mämmijäätelö

Mämmi on hyvää, ihan tosi hyvää kunnon maidon kanssa, lapset haluavat vähän sokeriakin päälle. Viime vuonna sain ystäväni tekemää mämmijäätelöä, jossa oli sekoitettu mämmiä ja sitruunamehua hyvään vaniljajäätelöön. Se oli ihan mielettömän hyvää! Nyt ajattelin kokeilla itsetehtyä mämmijäätelöä ja tein sen näin:

3 dl kermaa
3 munankeltuaista
½ dl sokeria (vähän vajaa)
n. 1 dl mämmiä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1-2 rkl sitruunamehua

Lämmitä kerma, munankeltuaiset ja sokeri vesihauteessa niin, että seos muuttuu sakeaksi. Lisää myös sitruunankuori tässä vaiheessa. Jäähdytä seos kylmäksi ja laita jäätelökoneeseen. Lisää mämmi ja ja juuri puristettu sitruunamehu ja anna jäätyä. Syödään heti, ja loput voi pakastaa seuraavaa kertaa varten. Oli hyvää, sitruuna toi kivaa pirteyttä, maistui silti selvästi mämmille. Ensi kerralla laitan vielä vaniljaa mukaan, ja ehkä aavistuksen vähemmän mämmiä.

7 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Upea keksintö! Söin juuri valtavan lautasellisen mämmiä melkein puolella purkilla kermaa (välillä pitää vähän herkutella..) - pohdiskelin samalla pitäiskö viritellä joku mämmimousse pääsiäiseksi, mutta tämä jäätelö kuulostaa huomattavasti paremmalta! Päätin myös kokeilla tehdä mämmin itse, aina tulee ostettua valmista vaikkei tuo itse valmistaminen kai mitenkään kauhean hankalaa olisikaan..

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Olisikohan tämä konsti saada minutkin maistamaan mämmiä vuosien tauon jälkeen:)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minä ja mämmi emme ole ystäviä. Pari vuotta sitten piipahdimme pääsiäisen aikaan eräässä oululaisessa pubissa, jossa tarjoiltiin mitäpä muutakaan kuin mämmidrinkkiä. Herkkua! Siis minunkin mielestäni! Siinä taisi olla mämmin lisäksi (vanilja?)vodkaa ja semmoista pehmisainesta... ainakin se oli jotenkin pirtelömäinen. Campasimpukan lailla heräsi siis minullekin ajatus, että tällä lailla saattais mämmiä vähän syödäkin...

sauvajyvänen kirjoitti...

Ahmija, eikö olekin hyvä idea! Kannattaa tehdä tosiaan. Ja onnea mämmin tekoon. Minä en vielä ole saanut kenenkään itsetekemänä hyvää mämmiä, mielenkiinnolla odotan että onnistuuko sinulla :)

Campasimpukka ja Kotiharmi: kokeilkaa ihmeessä. Tuohon määrään voisi teillä riittä ihan vaan ruokalusikallinen mämmiä (toivottavasti joku muu syö sitten loput).

Mämmi oli muuten jenkeissä minulla ainoa asia (muistaakseni) jota OIKEASTI kaipasin Suomesta: kaikkea muuta sai itse tehtyä tai postin kautta. Viimeisenä vuotena mämmi-ikävä oli jo niin kova, että käskin äidin ostaa minulla mämmiä pääsiäisen aikaan, ja sitten juhannuksena kun palasin Suomeen, söin mämmiä rasiallisen :D

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Ou, tuollaista mämmijätskii teen kyllä pääsiäseksi. Mahtava idea!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kun pakastin osan, huomasin, ettei se ole myöhemmin niin hyvää, kuin juuri jäätelökoneesta tulleena. Meillä on kyllä pakastin tosi kylmänä tällä hetkellä, mutta tämä on niitä jäätelöitä taitaa kärsiä kovasta pakastuksesta.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Eilen tehtiin ja syötiin tätä mämmijäätelöä. Oli ihan mahdottoman hyvää. Sitruuna sopi tosi hyvin mämmin vastapainoksi jäätelöön. Takuulla teen uudestaan. Kiitos ohjeesta:) Niin ja katsottiin muuten sen River Cottagen kevätjaksot eilen. Sepä onkin hauska ohjelma.