torstai 2. helmikuuta 2012

Sitruunainen kääretorttu

Jotkut reseptit ovat löytöjä, jotka jäävät elämään. Tämän reseptin mukaan olen tehnyt kääretorttua varmaan kymmeniä kertoja sen ilmestymisen jälkeen, ja aina se maistuu yhtä hyvältä ja raikkaalta. Löysin sen Maku-lehdestä nro 6/07, ja sen jälkeen sitä on tullut tehtyä niin sitruunasta kuin applesiinistakin. Eilen tulin myöhään töistä, ja olisi pitänyt varmaankin siivota, mutta sen sijaan tein kääretortun tämän päivän iltateelle ja -kahville. Priorisointia, priorisointia.


Täyte:
70 g suolatonta voita
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 munaa
1 dl sokeria
250 g mascarponejuustoa

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisseliksi. Älä keitä! Jäähdytä. Kuohkeuta juusto, lisää se sitruunakiisselin joukkoon hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä lisää.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 200 °C 10 minuuttia uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä vähän. Levitä täyte pohjalle ja kääri levy rullaksi. Kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

3 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kyllä kääretorttu aina siivouksen voittaa! Ihanan oloinen herkku.

sauvajyvänen kirjoitti...

Näinhän se on! Mutta olen vasta ihan muutama vuosi sitten älynnyt, että voisi priorisoida toisinkin :D

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla sen sijaan se toinen vaihtoehto on tuntunut aina ikävältä ja olen priorisoinut toisin *nolo* :))