maanantai 16. tammikuuta 2012

Nopea hanhikastike

Tässä ruuassa nopeus on erittäin suhteellista. Kastike oli nopea siksi, koska kaikki työ oli tehty jo etukäteen. Laitan ohjeen kuitenkin tänne sen yksinkertaisuudesta huolimatta, ihan vaan että muistaa kuinka helposti ja nopeasti valmiista lihasta saa ruuan. Aikaa meni sen verran mitä riisi kiehui. Ruuasta söi 4-henkinen perhe, ja vielä jäi yksi kerta-annos työlounaaksi.

3 dl valmista kastiketta
2 dl kermaa
vähän vehnäjauhoa
uunissa paistettua hanhenlihaa, n. puolen litran kupillinen

Kaada kastike kattilaan, sekoita joukkoon kerma ja vehnäjauhoa. Kun se alkaa poreilla hyvin, lisää pilkotut lihat ja anna kastikkeen hautua saman aikaa kun lisäke kiehuu. Syötiin riisin, mustaviinimarjahillon ja herneenversojen kanssa. Oikein maukasta perusruokaa.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Vai perusruokaa hanhikastike - meillä nuin ihanaa ja harvinaista herkkua kutsutaan juhlaruoaksi ;)

sauvajyvänen kirjoitti...

Juhlaruoka syötiin lauantaina ;)

Jämistä tehdään perusruokaa :D