sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hanhiliemi

Kun lihat on otettu uunissa paistetusta hanhesta tarkasti talteen, kannattaa luista keittää liemi. Lientä voi sitten käyttää keitoissa, kastikkeissa ja risotoissa. Näin tehden sain kolmisen litraa hyvää, oikein vahvaa lientä. Tulen saamaan siitä kymmenisen liemipohjaa 4-henkisen perheen ruokiin. Liemi on lähes suolatonta, mutta suolan voi lisätä ruuanlaittovaiheessa. Ja juureksia voi jokainen käyttää sen mukaan mitä sattuu olemaan/mistä sattuu tykkäämään.

1 hanhen luut
1 iso porkkana
1 palsternakka
1 pieni juuripersilja
1 sipuli
pala purjoa
musta- ja valkopippureita kymmenisen kumpaakin
timjamia muutama oksa

Paahda luita ja juureksia uunissa  puolisen tuntia tai yli, 225-250 astetta. Siirrä kaikki kattilaan, jossa neljä litraa vettä, lisää pippurit ja timjami. Keitä tunteroinen tai reilusti ylikin, siivilöi. Anna jäähtyä, ja kuori mahdollinen rasva pois päältä. Jos ei ole tilaa pakastimessa, lientä voi keittää vielä kasaan ja pakastaa vasta sen jälkeen.

Ei kommentteja: