sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Mökin kasvimaa 2022 kylvetty

 
Tänä vuonna meni näin pitkälle, että mökin kasvimaa on kylvetty. Mutta onpahan tehty kerralla kokonaan. Näin pitkään meni myös siihen, että saunoin savusaunassa ensimmäitä kertaa tälle vuodelle. Pari viikkoa sitten kävin kyllä mökillä, mutta vain pikaisesti yhden yön verran. Sillä kertaa keskityin siihen, että sain mökin siivottua talven (ja hiirien) jäljiltä. Kasvimaata en silloin vielä päässyt tekemään, vaikka ilmojen puolesta se olisi ollutkin mahdollista, ei sillä että olisin jaksanut tai ehtinytkään. 
 
Etsi kuvasta kolme keltaista karviaista

Tämä viikonloppu on ollut puuhakas, olen mm. kitkenyt lempimarjapuskat (keltaiset karviaiset, karhunvatukan ja viherherukan) sekä pioneerikasvit eli tyrnit. Niitin pahimpia rikkaruohoja omenapuiden sekä hedelmätarhan luumujen ja kirsikoiden alta. Samalla huomasin, että iso Antonovka on kaadettava, mikä lie tauti on siihen iskenyt. 
 
Kyy majailee laiturin päässä

Korjasin myös laiturin isän ja miehen kanssa. Me olimme isän kanssa vedessä (Kymi on n. 16 ℃) tunkkaamassa ja saimme neuvoja laiturin päältä. Kuopus ajoi nurmikkoa yli kolme tuntia, ruoho olikin päässyt todella pitkäksi. Juhannuksena sama uudestaan.

Ja kylvinhän minä sen kasvimaan, kuokin perunat maahan ja kastelinkin vielä illalla. Laitan tähän taas ylös mitä mitä on missäkin, tästä on helppo tarkistaa ensi vuonna:

mökki

siikli  nicola
nicola
nicola
rosamunda

malvikki
kosmoskukka ruiskaunokki krassi

härkäpapu
papu            kesä-
papu            kurpitsa
papu

herne
herne
herne
papu herne

persilja retiisi salaatti
punajuuri  salaatti
keltajuuri  salaatti
värijuuri  salaatti

tilli
sipuli mangoldi
porkkana (Nantes)
sipuli ryvässipuli

väriporkkana pillisipuli
sipuli
sipuli punasipuli
punasipuli

krassi oregano timjami sitruunaverbena lehtiselleriX2 rosmariini
 
tie
 
Viherherukan allaEi kommentteja: