sunnuntai 12. joulukuuta 2021

3. Iloa joulunodotukseen - joulukirjatHyvät joulukirjat jaksavat ilahduttaa vuodesta toiseen. Paino sanalla hyvä: pidän joulukirjoista, mutta laadukkaista sellaisista. Kirjoista, joissa on muutakin sisältöä kuin suuria fiiliskuvia ja pari reseptiä tai jotain pinnallista kommenttia joulun tunnelmasta.

Kuvan pinosta löytyy tämän hetken suosikkini, Mysi Lahtisen kirjan jaksan lukea tai vähintään selata joka vuosi, Nigel Slateria luen päiväkirjamaisesti aina sieltä täällä (on muuten upea kirja joka kattaa useamman kuukauden). 


Uusin tulokas joulukirjapinoon on River Cottagen joulukirja, josta tuli heti suosikkini sinne Mysin rinnalle. Aivan kuten minulla jouluvalmistelut alkavat kesällä marjapensaassa ja sienimetsällä, kirjassa valmistellaan joulua siemenluettolosta lähtien. Jouluun valmistautuminen on hidasta, lämmintä ja juuri sellaista kuin jokainen itse haluaa. 

Se mitä kaipaisin pinoon, olisi suomalainen joulukirja: voisi meillä olla toinenkin kirja Mysin Joulun lisäksi. Kirjassa voisi olla joulun historiaa, perinteitä ja perinteisiä reseptejä. Sellainen kirja jossa olisi ehkä enemmän tietoa kuin tunnelmaa, kyllä se tunnelma tulee sieltä tiedon kautta. Saa suositella jos joku tietää jo sellaisen. Mikä on sinun lempikirjasi jouluun?

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Sinun suosituksesta hankin keväällä tuon Nigel Slaterin joulukirjan, mutta aloitin sen vasta marraskuun alussa. Ihana kirja! Tätä luen varmasti tulevaisuudessakin. River Cottagen joulukirjassa oli myös minulle tuttua ajattelua. Kerroinkin tässä ehkä kuukausi sitten ystävälleni hänen kysyessä joululahjavalmisteluja, että kellarissa on yhtä sun toista valmiina joulua varten.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kuulla että tykkäsit Nigelin kirjasta :) Minä palaan siihen aina satunnaisesti, luen juuri sen ajan kirjoituksia mikä milloinkin on. Se on tosiaan ihana kirja, ylistys joululle ja talvelle <3