sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Mökin kasvimaa kylvetty, melkein


Nyt on mökin kasvimaa kylvetty. Tänä vuonna olen hankkinut vähän huonosti siemeniä, taitaa olla ensimmäinen vuosi, ettei ole tässä vaiheessa malvikkia kylvetty, tai oikein muitakaan kukkia, ei mökille eikä palstalle. Pitää vielä ostaa siemieniä, jos vaan löytää jostain, ja käydä kylväässä kukkia palstalle, ja sitten juhannuksena mökille. Tilaa vielä vähän jäi. Punasipulia en enää mökille löytänyt, jos sitäkin vielä saisi jostain. Sipulia on täällä nyt vähemmän kuin yleensä. Ehkä vähän kaikkea on nyt vähemmän kuin yleensä, paitsi hernettä ja perunaa.  Perunoitakin toin vähän niukasti, piti hakea jääkaapista vähän yleisperunaa lisäksi.


Ei ihan meinannut into riittää mökin kasvimaalle, mutta sentään jotain sain laitettua mullan alle. Pakko kirjoittaa tähän ylös, sillä maassa ei ole kylttejä, jotka kertoisivat mitä missäkin on. Kyllähän sitä tekisi vaikka mitä, jos vaan olisi aikaa. Haaveilen sellaisesta ajasta, että alkukesään saisi vähän pidettyä lomaa, mutta ei taida olla sellainen mahdollista, joka vuosi on vaan edellistä kiireisempi.

Tie

Lehtikaali (pikkupala)
Lehtikaali (pikkupala)

Herne
Herne
Herne
Herne

Sipuli
Sipuli
Sipuli
Porkkana

Retiisi  Persilja Silopersilja Kruunutilli
Salaatti Tilli Kruunutilli
---         Tilli Tyhjää (tilliä myöhemmin)
Salaatti Mangoldi

Härkäpapu
Härkäpapu

Rosamunda
Annabelle
Siikli
Yleisperuna

Tyhjää Herne
Tyhjää Herne
Tyhjää Herne
Tyhjää Herne

Krassi
Palsternakka
Punajuuri
Papu Punajuuri

Lungo di Firenze Pottimaron  Pavut x 4 riviä

Mökki 

Raparperia pitää ottaa mehua varten, lipstikkaa liemiä varten ja muuten pitää kitkeä hedelmätarha ja karviaiset. Pari ensimmäistä mökkipäivää meni sadetta ja kylmää pidellessä, sain sentään siivottua mökin sekä ruokakaapin perusteellisesti. Savusaunaan pääsi eilen, mies grillasi tänään. Hävisin sekä mölkyn että ristiseiskan moneen kertaan. Vuoden ensimmäinen kerta mökillä ei ole koskaan (?) ollut näin myöhään, eikä koskaan tuntunut näin tärkeältä, näin kokonaiselta, näin tältä. Vihreä on vihreämpää, linnut laulavat kovempaa ja uni on syvempää kuin koskaan.

Strutsi tuli moikkaamaan illalla, kuva ikkunan läpi

Ei kommentteja: