perjantai 19. kesäkuuta 2020

Juhannus 2020


Minun voima-ajatukseni tänä keväänä on ollut se, että kaiken kestän, kunhan pääsen juhannuksena mökille ja kokolle.

Juhannus on minulle joulun veroinen juhla, ja juhannuskoivut ovat tärkeämpiä kuin joulukuusi. Viime vuonna jäi juhannuskoivut laittamatta, ja millainen vuosi tulikaan. Ja juhannussaunan eteisessä pitää olla pihlaja, tänä vuonna meillä on oikein pihlajakaari.

Juhannus on myös ruokajuhla. Minä menen aina helpon kautta, mutta hyvin on syöty aina, ei kuitenkaan ehkä niin elegantisti kuin mitä some kertoo ja näyttää. Tänä vuonna aattona ja sunnuntaina meitä on mökillä vain viisi, lauantaina ehkä yhdeksän, eli vietämme juhannusta normaalia pienemmällä porukalla tänä vuonna. Mutta hyvä edes näin. 

Tänään söimme grillattua lohta, uusia perunoita ja salaatteja. Huomenna grillataan ribsejä, lisänä raparperi-chutneyta, maissia ja salaatteja. Sunnuntai on se helppo päivä, tarkoitus on tehdä chili con nyhtistä. Ja tietysti lettuja.

Pidin taas jo lähes perinteiseen tapaan saldovapaan torstaina. Kävin aamulla kaupassa ja sen jälkeen vietin muutaman tunnin keittiössä. Valmistin ison annoksen italiansalaattia, maustoin ja paistoin ribsit valmiiksi uunissa ja leivoin superpähkinää.

On tämä, on ihana juhannus, melkein keskikesä ja kaikki kohdillaan. Kymi 20 astetta, ilma hellelukemissa. Juhannuskimppukin on lapsuuden juhannuksista tuttu, juuri ne kukat kuin pitääkin.


Hyvää juhannusta kaikille sukulaisille, tutuille ja tuntemattomille!


Yhden kuusen kokko

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihanaa juhannusta :-) Meidän tähtihetki oli uinti kirkkaassa metsäjärvessä, ei muita ihmisiä lähimaillakaan. Vain kuikka ja iso lauma nuijapäitä seurana :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuulostaa ihan täydelliseltä!