Viime vuonna totesin, että paras päivä jouluaatolle on maanantai. Edelleen olen samaa mieltä, mutta kyllä tiistaikin on hyvä. Ainakin jos pitää edellisen viikon perjantaina ylityövapaan ja hoitaa joulusiivouksen alta pois (joka minulla on siis normaali viikkosiivous ja mahdollisesti vähän enemmän järjestelyä) jotta ehtii sukuloimaan, sekä tekee maanantaina vähän vajaan työpäivän. Minulla tätä(kin) joulua edelsi sellainen työrupeama, että epäilen perjantain aivokapasiteetin olleen aika vähissä, mutta jaksoin kyllä hyvin käydä kyynelehtimässä kuopuksen joulujuhlissa (mikä poro!) ja siivota. Ja maanantaina jaksoi taas herätä töihin aikaisemmin kuin kehtaan tähän laittaa.
Pöydästä löytyi tänä vuonna seuraavat ruuat:
Pöydästä löytyi tänä vuonna seuraavat ruuat:
Lohenmäti, smetana, sipulisilppu, keksilajitelma ja saaristolaisleipä
Graavit lohi ja siika
Kylmäsavuhauki (miehen savustama)
Lämminsavulohi
Lipeäkala, sulatettu voi, maustepippuri
Keitetyt perunat
Juomana kotikalja, olut ja cokis
Muistiin ensi vuodeksi:
Juomana kotikalja, olut ja cokis
Muistiin ensi vuodeksi:
- käytä mittaria lipeäkalan kanssa kuten aiemmin
- kilon verran lipeäkalaa ihan ok
- kylmäsavulohta pitääkin olla
- katkaraputuorejuustoa pitää olla kokonainen rasia ja siihen sopivasti lohta
- lämminsavulohta ennemmin yli kuin alle kilo
- sen (ja mädin) ostaminen kannattaa suunnitella jotenkin muuten, kuin aatonaatoksi töiden jälkeen
2 kommenttia:
Ihana kalapöytä!
Kiitos! Niin olikin; ja joulupäivänä uusiksi, silloin tosin ilman lipeäkalaa, muuten sama <3
Lähetä kommentti