keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Jäniskastike pastalle


Samalla kun tein jänishampurilaisia, minulla jäi reilusti jäniksen jauhelihaa. Ison osan jauhelihasta tein lihapulliksi, mutta puoli kiloa jauhelihaa käytin Gill Mellerin Gather-kirjasta löytyneeseen pastaohjeeseen. Kirjan ohjeessa Gill käytti kokonaisen kanin, mutta minä sovelsin ja käytin jäniksen jauhelihaa. Lyhyempi haudutus riitti, pastana minulla oli hyvää spagettia. Pakastin silloin kastikkeen sellaisenaan tietäen, että tulee päivä, jolloin tulen myöhään töistä ja ruoka pitää saada nopeasti pöytään. Valmiin kastikkeen kanssa siinä menee juuri niin kauan kuin pastan keittämiseen menee aikaa. 

voita/öljyä
500 g jäniksen jauhelihaa
100 g possun kylkeä jauhettuna
suolaa ja pippuria myllystä
1 iso sipuli
1 varsisellerin varsi
5 dl kanalientä (tai mitä tahansa hyvää vaaleaa lientä)
1 tl savupaprikaa
1 laakerinlehti

parmesan-lastuja

Laita voita ja/tai öljyä valurautapadan pohjalle. Ruskista lihat pannussa, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat sivuun ja kuullota pilkottuja sipulia ja varsiselleriä hetki. Siirrä lihat takaisin pataan, lisää neste ja mausta savupaprikalla. Lisää myös laakerinlehti joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 1½ h. Lopussa otin kannen pois, ja annoin nesteen vielä vähän haihtua. Tarjoa kastike hyvän pastan ja parmesanin kanssa. Ruoka oli ehkä vähän väritöntä, mutta ihan mielettömän hyvän makuista (väritöntä se oli kirjankin kuvassa).

Söimme kastiketta vielä seuraavana päivänä, tällöin lisäsin joukkoon muutaman pilkotun tomaatin ja pari desiä paahdettua tomaattikastiketta. Sekin kastike syötiin pastan kanssa, puoli viikkoa nopeaa ruuanlaittoa. Minulle jäi vielä töihin evääksi yksi annos. Hyvää oli ihan kaikkien mielestä. 

Ei kommentteja: