lauantai 18. helmikuuta 2017

Korealainen kassler


Lähdimme tuossa yhtenä viikonloppuna ihan yllättäen siskon luo kylään kokonaiseksi päiväksi. Mies oli possujahdissa (ensimmäistä kertaa Suomessa) ja minä vietin lasten kanssa ihanan päivän siskolla. Lapsilla pari tuntia luistelua ja saman verran sählyä navetan vintillä, minä pääsin katsomaan perheen uutta hevosta (olisi lapsetkin päässeet mutta heillä oli tärkeämpää tekemistä), sain nukkua pikkupäikkärit ja sen sellaista. Ihan täydellinen sunnuntai.

Saimme myös aivan ihanaa ruokaa, kuten aina siskollani. Hän teki korealaista kassleria, ohjeen oli ottanut joskus jostain lehdestä, olikohan Yhteishyvästä. Ruuasta on tullut heidän perheen lasten suosikki, ja niin siihen tykästyi meidänkin ihan koko perhe. Alkuperäinen ohje on puolikkaana tästä, mutta tällaisena siskoni sen teki, ja niin teen minäkin, samalla uunin lämmityksellä tulee isompikin ruoka. En saanut ihan yhtä hyvää kuin siskoni, mutta kuopus lohduttavasti totesi että ehkä se johtui siitä että minä tein ensimmäistä kertaa, kun sen sijaan siskoni on tehnyt ruokaa jo monta kertaa. Tiedä tuota, en vaan saa samaa niin hyvää makua moniin ruokiin jotka ovat niin hyviä siskoni tekemänä.

Tätä toivottiin hiihtoloman mökkikeikalle:

1,6 kg porsaan kassleria
4 sipulia
6-8 valkosipulinkynttä
4 rkl tomaattipyrettä (kuten Mutti)
4 rkl vahvaa chilikastiketta 
6 rkl soijakastiketta
4 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl fariinisokeria
1 tl mustapippuria
2-3 tähtianista
4 dl mietoa lientä (tai vettä)

Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Lohko sipulit ja viipaloi valkosipulin kynnet. Laita aineet uunivuokaan, lisää mausteet ja lientä niin, että kaikki melkein peittyy. Sekoita hyvin. Paista ensin 30 minuuttia 200 asteessa, ja sen jälkeen peitä vuoka foliolla ja paista vielä n. 4 tuntia 160 asteessa. Syötiin riisin ja salaatin kanssa.

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Tämä voisi olla hauska kasler-ruoka meillekin. Tuppaa menemään vietnamilaiseksi nykyään kun kaikki siitä niin tykkäävät. Viimeksi tänään lomalaiset olivat grillanneet moista Savossa (minä söin kotona pakastimesta sulatettua ossoa).

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä on tosiaan helppo ja vaivaton ruoka, ja maistuu kaikille. Meillä on ollut vähän ruuasta valittamista ilmassa, ja siksi olin niin tyytyväinen että joku maistuu kaikille. Minulla on usein ollut mielessä se teidän lasten kokkailu. Epäilen että meidän 8 v ei siitä vielä ihan vielä selviäisi, mutta isommalle voisi tehdä hyvää...

Sisko kirjoitti...

Onpa mukava,että löytyi hyvä uusi resepti. Ei siitä minullakaan tule joka kerralla yhtä hyvää, mistä lie johtuu, vaikka mielestäni teen aina samalla tavalla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Uusia reseptejä ei koskaan ole liikaa. Ja tosiaan jotkut ruuat ovat joka kerta vähän erilaisia vaikka samalla tapaa tekisikin.