sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hirvi-possupata haudutuspadassa


Isot lihapadat ovat käteviä monella tapaa. Suht vähällä vaivalla saa aikaiseksi maukkaan ruuan josta riittää syötävää isollekin porukalle, tai sitten sen voi jakaa osiin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten, sellaiseksi arjen pelastajaksi. Tai viedä siitä osan jollekin muulle arjen pelastajaksi. Minä jaoin tämän padan kolmeen osaan, yhden osan vein mökille pariksi valmiiksi ruuaksi, yhden osan pakastin ja yhden osan vein kummeilleni. Tein myös kaksi satsia valkosipuliperunoita, toisen mökille, ja toisen padan kanssa tuliaisiksi.

500 g possun palapaistia 
1-1½ kg hirven palapaistia 
5 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
4 sipulia
1-2 varsisellerin vartta
8 dl hyvää lientä (nyt peuralientä)
3 rkl vehnäjauhoa
2 dl vettä
2 tl suolaa
kokonaisia pippureita ja katajanmarjoja
timjamia
2 laakerinlehteä

Pilko lihat reiluiksi paloiksi. Niiden määrä ei ole tarkka, sen verran kuin sattuu olemaan. Kuori ja pilko kasvikset, niidenkään määrä ei ole tarkkaa. Laita lihat ja kasvikset haudutuspataan, kaada liemi päälle. Sekoita vehnäjauhot ja vesi hyvin keskenään niin, ettei tule paakkuja. Kaada myös tämä suurus pataan, vehnäjauhoa olisi voinut olla enemmänkin. Mausta maun mukaan, minä käytin tällä kertaa maltillisesti mausteita. Hauduta pataa asetuksella low n. 7 tuntia. Minä haudutin nyt ensimmäisen tunnin asetuksella high, sillä liha ja liemi olivat vähän kohmeista vielä pataan mennessään.

Hyvä peruspata, syötiin nyt valkosipuliperunoiden kanssa.

Pata hetken kypsyttyään

ps. Ihana marraskuun alku, lunta ja pakkasta. Kun vaan ei tarvitsisi kuunnella sitä jatkuvaa valittamista säästä ja pimeydestä.


2 kommenttia:

Elina / Linnunlaulu kirjoitti...

Ihana kuva rannasta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos :)