perjantai 9. toukokuuta 2014

Kurpitsan kylväminen
Tässä tulee perjantain pikkuvinkki kurpitsojen, kesäkurpitsojen, kurkkujen jne. siementen kylvämiseen. Voi olla että kaikki tietävät tämän jo, mutta minulle tämä selvisi vasta muutamia vuosia sitten. Eli kurpitsan siemenet kannattaa kylvää kuvan osoittamalla tavalla, kapea kärki suoraan alaspäin. Tämä lisää itävyyttä huimasti, koska siemen on siinä asennossa mullassa josta kasvi alkaa kasvaa.

Tästä taisi tulla blogihistoriani lyhyin postaus :)

8 kommenttia:

mammukka kirjoitti...

Minä vasta tänä keväänä hokasin tuon asian. Luin sen siemenpussin takaa... Kuulun ihmisryhmään, joka toimii ensin ja lukee ohjeet vasta sitten :D Olen kylvänyt kurpitsan siemeniä väärin ainakin sen 10 vuotta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä en ole koskaan sitä siemenpussin kyljestä huomannut...

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Minäkään en ole koskaan edes asiaa ajatellut - siksiköhän vain osa siemenistä on itänyt ? Tosin meillä on jo monta vuotta syöty kurpitsoja melkein kyllästymiseen saakka ihan näinkin ;-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Sama täällä, hyvinä vuosina kurpitsoja tulee ihan riittämiin, oli itävyys% mikä tahansa... :)

Ulla kirjoitti...

No enpä minäkään ole tuota tiennyt! Aina on sanottu, että siemenen pitää olla kyljellään, jottei se homehdu, mutta järkevimmältähän tuo kärki alaspäin kylväminen tuntuu. Ens vuonna täytyy muistaa testata :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä(kin) vihje tuli briteiltä, joku vuosi sitten telkasta tuli se iki-ihana Gardener's World -sarjan yksi kausi, ja siinä satuin huomaamaan (iso osa jaksoista jäi tietysti näkemättä, kun ohjelmaa näytettiin juuri siihen aikaan kun kaikki viljelijät olivat puutarhoissaan). Miksi, oi miksi näitä ohjelmia ei näytetä tammi-helmikuussa?

Jonna kirjoitti...

Lyhyt ehkä, mutta täyttä asiaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, joskus niinkin ;)