tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenapiirakka


Tämän piirakan resepti löytyy uusimmasta Maku-lehdestä. Eve Hietamies esittelee sen, hän on aikoinaan löytänyt reseptin Anna-Leena Härkösen keittokirjasta. Heti kun näin ohjeen, ajattelin, että tätä on pakko kokeilla, sillä se on vähän erilainen piirakka kuin mitä minun tulee yleensä tehtyä. Minä tein kaiken kaksinkertaisena, sillä tein piirakan sekä kotiin että töihin (olen kuulemma alkanut oppia), mutta tähän laitan ohjeen yksinkertaisena. Muutin kuitenkin ohjetta vähän, vaihdoin esim. osan sokerista fariinisokeriksi, ja tein päällisen paksummaksi. Alkuperäisen ohjeen voi katsoa yllä olevasta linkistä.

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia (käytin vähemmän)
1 tl kardemummaa (käytin enemmän)
4 omenaa

50 g voita
100 g sulatejuustoa (Olympia)
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria (käytin enemmän)

Sulata voi ja sekoita sokerit joukkoon. Vatkaa munat voi-sokeri-seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin, ja sekoita koko taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Sitä ei tarvitse tässä vaiheessa vatkata mitenkään. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinan sekaan. Laita taikina n. 26 cm irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia. Irrota kakku vuuasta, käännä nurin perin lautaselle ja anna jäähtyä.

Valmista päällinen: sulata voi, vatkaa sulatejuusto sekaan. Siivilöi tomusokeri ja lisää vaniljasokeri joukkoon ja sekoita tasiaseksi. Levitä kakun päälle. Hyvää samana iltana, parasta seuraavana päivänä.

Esikoinen sanoi että parasta omenapiirakkaa mitä olen tehnyt ja tilasi saman tien tämän piirakan syntymäpäivilleen. Maistui muillekin, myös työkaverit lähettivät terveisiä ;) Varmasti tulee tehtyä toistekin!

6 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Nam, tämä todella kuulostaa erinomaiselta! Enpä ole käyttänyt sulatejuustoa kuorrutteessa. Mietin ensin, että vaihdan sen tuttuun tuorejuustoon, mutta heti seuraavaksi äkkäsinkin, että pitää testata ensin ennen kuin hylkää mitään uusia juttuja.

Paula kirjoitti...

Minäkin noteerasin tämän reseptin lehdestä. Tein siitä oman versioni, paitsi, että tulipa innostuttua "hieman" versioimaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä tulin siihen tulokseen, että se on juuri sulatejuusto, mikä tekee piirakasta niin hyvän. Tai sitten vaan olen kyllästynyt tuorejuustoon ja juustokakkuihin.

Tätä reseptiä on tosiaan helppo varioida. Ja hyvää on!

Jonna kirjoitti...

Minäkin hyljin sitä sulatejuustoa, mutta taidankin kommenttisi perusteella antaa sille mahdollisuuden. Kakku näytti todella herkulliselta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, suosittelen kokeilemaan!

Anonyymi kirjoitti...

Minkähänlaista mahtaisi tulla, jos omenat vaihtaisi raparperiin? Houkuttelisi kovasti kokeilla :)