maanantai 24. syyskuuta 2012

Perunasalaatti Blue KongostaTein perunasalaatin Blue Kongosta. Halusin punertavaa väriä, joten tein öljyisen kastikkeen johon tuli etikkaa. Nyt on kaikki Blue Kongot nostettu maasta, ensi vuonna voisi laittaa vähän enemmän sitä tulemaan. Satoisa se ei ole, mutta hauska senkin edestä, ainakin uuniperunoina.

600 g perunaa
1 pieni kirpeä omena
1 yön yli kurkku (tai tavallista kurkkua tai suolakurkkua)
1 punasipuli

2 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
vähän valkosipulia

Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Anna jäähtyä. Pilko perunat lohkoiksi tai kuutioiksi (kannattaa leikata pieniksi kuutioiksi). Pilko omena, kurkku ja sipuli pieneksi. Sekoita kaikki yhteen. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Anna makujen vähän tasaantua ja tarjoile vaikka revityn lihan kanssa. Tämä salaatti kaipasi niitä kapriksia, joita yleensä aina tungen perunasalaattiin, mutta joita nyt ei löytynyt kaapista. Tai ainakin enemmän etikkaa.

Minusta Blue Kongo ei sovi kovin hyvin salaattiperunaksi, se on liian jauhoinen siihen. Myöskään väri ei ole niin hieno keitetyissä perunoissa kuin mitä se on uuniperunoissa. Ensi vuonna käytän Blue Kongot (jos siis saan satoa niistä) uuniperunoina ja muusina. 4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

En ole tainnut koskaan syödä tuollaisia perunoita, enkä nähdä kaupoissa. Olisi hauska maistaa :)

Paula kirjoitti...

On se tosiaan hätkähdyttävän värinen peruna! Tällainen Pikkupiru mielellään säikyttelisi perunalajikkeisiin perehtymättömiä vieraita Blue Kongo -salaatilla ;D

Rouva Raadelmasta kirjoitti...

Kaunis kuva! Meillä oli viikonloppuna myös sinisiä perunoita, mutta ihan vaan lisäkkeenä kala-aterialla. Hyvänmakuisia olivat, mutta todella jauhoisia. Ajattelin jämäperunoista tehdä pyttäriä - oletko kokeillut, miltä Blue Kongo näyttää ruskistettuna?

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkään en ole nähnyt Blue Kongoa myytävänä, mutta siemenperunaa löytää monesta paikasta. Salaatti oli ihan ok, mutta kuten sanoin, liian jauhoinen lajike ollakseen siinä oikein hyvän makuinen. En ole kokeillut ruskistusta, mutta luulisin että maku vaan paranee :)