torstai 13. syyskuuta 2012

Haastetta kerrakseen

Miehen ottama kuva
Sain Campasimpukalta haasteen, jossa tehtävänä on kertoa 11 faktaa itsestään, vastata 11 kysymykseen ja jatkaa haastetta lähettämällä se 11:lle bloggaajalle uusin kysymyksin. Selviän kahdesta kolmesta, niistäkin vähän fuskaten. Kaivoin nimittän yhden vanhan jutun jossa piti kertoa asioita itsestään ja otin siitä valikoiden 11 kohtaa tähän. Vähän oli vaikea miettiä mitä jättää pois, mutta tälläiset 11 asiaa itsestäni ajattelin jakaa:

1. Olen ollut kiinnostunut mitokondrioista jo reilusti yli 20v
2. Olen ollut Elvis-fani jo yli 30 v
3. Perhe ja suku ovat tärkeimpiä asioita maailmassa
4. En pidä siivoamisesta, ja vetkuttelen sen kanssa viimeiseen saakka
5. Nautin lastenohjelmista ja -lauluista
6. Mieleni tarvitsee puutarhanhoitoa ja vuodenkiertojen syklisyyttä
7. Olen harrastanut käsitöitä (kangaspuilla kutominen, ompelu, neulominen, virkkaus) urakalla, mutta nyt ne ovat olleet tauolla toistaiseksi/edelleen
8. Minusta on tullut jouluihminen uudestaan lasten myötä. Pääsiäinen on melkein yhtä ihanaa aikaa
9. Pidän lumesta ja kylmästä, -20 astetta pakkasta olisi sopiva lämpötilä talvisin
10. Inhoan keinotekoisia makuja ja hajuja. Niistä tulee huono olo ja ne täyttävät aivot hälyllä joka sulkee kaiken muun pois. Yritän elää mahdollisimman Eetöntä elämää (Cokista ei lasketa).
11. Olen aika tylsä ihminen, ja huumorintajuton.


Pitää vastata seuraaviin kysymyksiin:
 1. Mistä trendiruoasta et  innostu? Tähän en osaa vastata, koska en ole ihan varma mitkä kaikki lasketaan tämän hetken trendiruuiksi. No molekyyligastronomia ei ole minun juttu, saan/olen saanut molekyyleistä muualla ihan riittämiin.
 2. Mistä sen sijaat olet juuri nyt hyvin innostunut? Lähiruoka, sesonkiruoka, hyvin tehty ruoka. Isot linjat, selkeät maut ja mutkaton ruoka (minähän en piperrä keittiössä). Jos siis juuri nyt käsittää ainakin viimeisen reilu 10 v. Tietynlainen herääminen alkoi 2001 ja tuntuu että se oma juttu alkoi hahmottua silloin, koska perusajatus ei ole siitä paljoakaan muuttunut. Sitä ennen tuli seilattua vähän siellä sun täällä, enää en seilaa missään vaan olen oikeasti jämähtänyt, enkä edes kaipaa muuta.
 3. Mikä on varhaisin ruokaan liittyvä muistosi? En osaa varmaksi sanoa varhaisinta muistoa. Muistan mummojen lihapullat, letut, munkit ja sen sellaiset. Toisaalta muistan kahden ihmisen (nyt jo edesmenneitä, en kerro ketä) tekemät huonot ruuat. Mutta tarkkoja vuosia on vaikea pistää, että mikä on varhaisinta muistoa.
 4. Kuunteletko mielelläsi musiikkia ruokaa tehdessäsi ja syödessäsi? En. Hiljaisuus on tällä hetkellä tila, mihin pyrin ja mitä tarvitsen. Ympärillä on niin paljon melua ja hälyä ja aivoni käyvät ylikieroksilla, joten hiljaisuus on paras äänimaailma. Toki keskustelu mahtuu ruokapöytään, mutta taustalle kiitos ei mitään.
 5. Oletko käynyt tänä kesänä piknikillä? Joo, jos piknikiksi lasketaan lasten kanssa syöminen omalla pihalla
 6. Onko sinulla ruokaan liittyviä suosikkielokuvia? Varmaan ainakin Julia &Julie, vaikka kirjan lukeminen vähän latisti leffakokemusta.
 7. Kuinka paljon aikaa bloggaaminen sinulta vie? Aika vähän, ja se näkyy jäljessä, siis kuvien ja tekstin. Aika vaan on niin rajallista tällä(kin) hetkellä. Muutenkaan en juurikaan tee asioita vain blogia varten, paitsi tietysti tälläisiä juttuja :D
 8. Miltä luulet blogimaailman näyttävän viiden vuoden kuluttua? Uskotko olevasi mukana vielä? Toivoisin olevani mukana, mutta en osaa ennustaa millainen blogimaailma on silloin. Ehkä löytyy samanlaisia jämähtäjiä kuin minä, mutta toisaalta luulisin, että on kaikenlaista osallisuutta, interaktiivisuutta ja kaupallisuutta ja sen sellaista mukana vieläkin enemmän.
 9. Miten tulit aloittaneeksi bloggaamisen? Kaipasin jotain kivaa tekemisiini, kun käynnissä oli niin monta "pakkopulla"-projektia. Olin kypsytellyt aloittamista jo pitkään, mutta lopullisen sysäyksen antoi Campasimpukan innostus ja innostaminen.
 10. Mitä uutta olet viimeksi opetellut? Miten tähänkin on niin vaikea vastata? En oikeastaan edes huomaa jos teen jotain uutta juttua tai opettelen jotain uutta, se on  kai jokapäiväistä (vai enkö sitten vaan tee mitään uusia juttuja?). Olen pannut merkille muita blogeja lukiessani, että olen erilainen moniin muihin verrattuna siinä ettei keittiöhommissa ole ainuttakaan asiaa jota miettisin etukäteen että osaanko tehdä  vai en, tai että etukäteen jännittäisin miten joku tehdään/onnistuu tai voinko tehdä jotain mitä en ole ennen tehnyt. Jos haluan tehdä jotain, teen sen, enkä pohdi asiaa sen enempää. Niin simppeliä se on minulla (kuten sanoin, olen aika tylsä). Melkein aina onnistun siinä mitä teen (tämä on sitten ihan vaan toteamus), haluan kai oikeita asioita,  tai  sitten olen vaan hyvä lukemaan/tulkitsemaan reseptejä ja ohjeita :)
 11. Oletko rutiini-ihminen vai enemmän tuulella käyvä? Kuulostaa ristiriitaiselta edellisen vastauksen kanssa, mutta koska en ole tuulella käyvä olen kai sitten rutiini-ihminen. Vaikka minusta nuo kaksi eivät ole toistensa vastakohtia tai toisaalta toisiaan poissulkevia.
Ja taas sopii miettiä että paljastaako sitä liikaa tälläisessä, vai riittävästi että jutusta tulee mielekäs, ja että kannattaako näihin vastata ollenkaan ;)

6 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Mielenkiintoista! Kiva, kun kerkisit vastata:)

Nanna kirjoitti...

No mun mielestä ihan hauska lukea, koska vakituinen lukijahan muodostaa jonkinlaisen käsityksen jokatapauksessa ihmisestä blogin takana. Ja tämmöset niinkun ohjaa sitä ehkä vähän oikeampaan suuntaan. Tai johonkin suuntaan....

But anyway, ollaan samiksia ainakin lumen, kylmän ja taustamusiikin suhteen, esimerkiksi.
Mutta mä oon kyllä niin pirun huumorintajuinen! ;D

Tusla kirjoitti...

Komppaan tota Nannan kommenttia. Kyllähän tässä varmasti kaikenlaisia mielikuvia luodaan ruutujen puolin ja toisin.

Minä kuulun siihen toiseen joukkoon: ei lunta, mieluummin kesää ja lämpöä. Ja taustamusiikki, kyllä kiitos. Mutta valikoiden. Huumorintajusta en sitten tiedä. :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Campas, vähän jouduin fuskaamaan ;)

Nanna, minä olenkin maailman ainoa ihminen, joka ei ole huumorintajuinen. Sehän on luonteenpiirre jonka jokainen muistaa kertoa itsestään ensimmäisenä (ja mitä tosikompi, sen pontevammin :D ) Ja mitä samiksiin tulee, minä olen kynttilöiden suhteen ihan samis sinun kanssa!

Ja kaikille: olisi joskus hauska tietää että kuinka oikeaa tai väärää kuvaa sitä antaa itsestään sellaisille, jotka ei tunne ollenkaan. Sukulaiset ja kaverithan varmasti suodattavat tekstin sen mukaan, miten tuntevat tyypin, mutta muillahan ei sitä mahdollisuutta ole.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Oho, et ihan pikku pakkasiin tyydy ollenkaan! :-) Kiva oli lukea nämä vastaukset. Eikös se ollut niin, että sauvajyvänen = mitokondrio?

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias: juuri niin :D