keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tomaattityö


Esikoisen 7 v Tomaattityö

Saimme kerättyä kaikki tomaatit talteen alkuviikosta. Jos viime vuosi oli paras vuosi tomaatinviljelyhistoriani aikana, niin tämä vuosi oli vastaavasti huonoin. Sain vielä kerättyä vajaa viitisen kiloa tomaattia, joista kaikki eivät ole vielä kypsiä. Ja ihan vihreitä menee ehkä kilon parin verran kompostiin. Ei tarvitse miettiä miten saisi tomaattikastiketta pakastimeen mahtumaan tai että mihin kaikkeen tomaatteja saisi upotettua. Tänä vuonna kaikki tomaatit ovat menneet parempiin suihin ihan sellaisenaan. Ovat olleet todella hyviä, ja lapset ovat saaneet omat puoli kiloa kasviksia päivässä helposti ja maukkaasti. Vähän aikaa.

6 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Mitä tuhlausta heittää vihreät tomaatit pois, niistähän voi tehdä vaikka mitä. Ja kypsyy ne myöhemminkin kun jaksaa odottaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulla on viime vuosina täysin vihreät tomaatit mädäntyneet ennen kypsymistä. Osan tomaateista saan punertumaan, mutta niiden pitää olla tertussa jossa on osa jo edes vähän saanut väriä (ja ne ovat nyt punertumassa).

Ja olen kokeillut ehkä kymmentä erilaista tapaa valmistaa vihreitä tomaatteja, ja mikään ei maistu meidän perheessä. Säästän energiaa + muita raaka-aineita kun en yritä tehdä niistä mitään kelpaavaa. Saa toki ehdottaa mitä vielä voisi kokeilla.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Hieno tomaattityö!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, niin minustakin. Kun esikoinen poimi tuon keskellä olevan tomaatin, hän heti sanoi että haluaa piirtää kukkapellon jossa on tomaatteja kukkina.

Hannele kirjoitti...

Upeaa tomaattiluovuutta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hannele, samaa mieltä! Onneksi esikoinen antoi luvan kuvata työn tänne.