lauantai 19. toukokuuta 2012

Rahkapannukakku

Kun on viikon matkalla, yleensä vähintään jotakin ruoka-ainetta on jäänyt käyttämättä niin, että se on menossa/mennyt vanhaksi. Tällä kertaa jääkaapista tuli vastaan rahka ja puoli litraa maitoa, joiden päiväykset olivat menneet vanhaksi. Hapanmaitotuotteet ovat siitä kiitollisia, että koska ovat jo valmiiksi "pilalla", ei yleensä haittaa, vaikka päiväys on mennyt ohi. Toki kannattaa haistaa ja maistaa tuotetta, että onko se samanlaista kuin tuoreenakin, ja yleensähän se on. Reilummin vanhat tuotteet käytän tavallisesti leivonnassa, ja tällä kertaa tein rahkasta pannukakkua. Tämä resepti löytyi Maku-lehdestä. Jouduin jatkamaan vehnäjauhoja mannasuurimoilla, koska enempää jauhoja ei talosta löytynyt.

3 munaa
8 dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoa (minulla oli 2½ dl ja 2 dl mannasuurimoita)
1 rkl sokeria (ohjeessa 2)
1 tl suolaa
40 g voita
500 g rahkaa (ohjeessa 250 g)

Vatkaa munat kulhossa ja lisää 2 dl maidosta. Vatkaa jauhot joukkoon vähä kerralla niin, ettei jää paakkuja. Lisää sokeri, suola ja loppu maidosta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Sekoita taikinaan voi ja rahka ja kaada voideltuun uunivuokaan tai pellille. Paista 225 asteessa reilu puoli tuntia, vähän pannarin paksuudesta riippuen. Tarjoa hillon ja/tai marjojen kanssa. Kiva syödä aamiaiseksi lasten kanssa ja kuulla viikon kuulumisia.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Näyttää kyllä herkulta! Taitaa muuten meilläkin olla iäkästä rahkaa kaapissa... Voisi olla huomisen aamiainen ohjeesi mukaan, marjoja on pakastimessa niin että saranat paukkuu:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa tehdä, etenkin jos on ainekset valmiina/menossa vanhaksi.

Meillä alkaa marjat olla vähissä, mansikoita ei enää ollenkaan, mustikoita ja puolikoita muutama litra. Vadelmia sentään vielä on vähän tavallista enemmän, kun viime vuosi oli niin hyvä. Tarkoitus on saada kuukauden sisään kaikki marjat syötyä, ei ole ongelma.