lauantai 21. lokakuuta 2023

Sorsawokki



Nopea arkiruoka voi olla tällaistakin. Minulla oli juuri sopiva annos kypsää sorsan koipi- ja siipilihaa aiemmasta liemenkeitosta sekä paljon kasviksia. Ja Järki Särjen kalakastiketta, aivan huikea tuote! Reseptissä näyttää olevan paljon aineksia, mutta wokit on siitä kivoja, että niihin voi aina laittaa mitä sattuu olemaan. Nyt oli näin. 


öljyä
2 sipulia
2 porkkanaa
pieni pala inkivääriä
1 paprika
n. 10 mangoldin lehteä
½ isoa kiinankaalia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketjapmanis-kastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 tl (kotimaista!) kalakastiketta
2 tl gochujang-tahnaa
1 tl fariinisokeria
2 tl punaviinietikkaa
n. 250 g kypsää sorsaa (viiden sorsan keitetyt koipi- ja siipilihat)


Laita öljy kuumenemaan wokkipannulle. Pilko kaikki kasvikset valmiiksi. Lisää ensin viipaloidut sipulit, sitten tikuiksi suikaloidut porkkanat ja inkivääri, sitten suikaloitu paprika ja mangoldin varret, ja viimeksi pilkottu kiinankaali ja mangoldin lehdet. Mausta halutulla tavalla, minulla oli nyt noin. Lisää lopuksi kypsä sorsanliha, sekoita ja anna lihojen lämmetä. Jos haluat, voit wokata myös lihan rapeaksi. Tarjoile nuudeleiden tai riisin kanssa.

Tästä ruuasta söi neljä nälkäistä, ja vielä jäi pari lounasannosta etäpäivää ilahduttamaan. 

Ei kommentteja: