tiistai 23. helmikuuta 2021

Kuukauden tee: matkoilla mökeilläNyt tulee toinen kuukaudentee peräkkäin, jossa ei ole varsinaista ohjetta teedrinkkiin tai mihinkään muuhunkaan. Halusin nimittäin kertoa, että mitä teefani juo matkoilla mökeillä, joko talvisin meidän mökillä tai vuokramökeillä milloin vain.

Mökillä on tietysti hyvät teet kesäisin, kiva kannu ja valmius sellaiseen (minulle) normaaliin teenjuontiin. Talvisin on toisin, sillä tuon loppuvuoden viimeisellä kerralla normaalit hyvät teet pois talven ja pakkasen tieltä, vaikka talvellakin tulee mökillä käytyä jokunen kerta.

Saatamme käydä myös vuokramökillä aina välillä, ainakin perinteisesti juuri ennen hiihtoloman alkua. Tämä useimmiten käytetty vuokramökki on hyvin varusteltu, ja kaapeista löytyy peruselintarvikkeet valmiina, myös teet, kuten ne liptonin earlgreyt joltain vuodelta.

Näihin reissuihin olen aina varautunut ottamalla omat teet mukaan. Viime aikoina se on ollut helppoa, nimittän teemaisteluista ja joulukalenterista on aina jäänyt jotain hyvää teetä yli. Näitä pusseja olen sitten ottanut mukaan reissuille. Olen myös jemmannut muutaman pussin ja täyttänyt uudestaan sopivalla teellä. Helppoa vai mitä. Pusseissa on hyvä sulkumekanismi, joka kestää käyttöä hyvin, ne ovat sopivan kokoisia vaikka käsilaukussa pidettäviksi.  Sitten vaan kunnolla kuuma vesi päälle, haudutus ja loraus maitoa, ja hyvä aamiaistee on valmis. Iltapäivällä voi sitten juoda jotain muuta, helppo pitää muutama erilainen tee mukana. Viimeisellä mökkireissulla mukana oli Oolongia, johon olen tykästynyt teemaisteluiden myötä. 


ps. Hiihtolomalla pitää aina saada hedelmäpommi-jogurttia (ylin kuva). Lapsena olin siskon kanssa monta hiihtolomaa tätini luona, ja siellä saimme aina hedelmäpommia. Se kuuluu edelleenkin, vuosikymmeniä myöhemmin, hiihtoloman aamiaisiin.

Ihana talvinen mökkireissu muutama viikko sitten

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Heti muistui hedelmäpommin maku mieleen :-D

Tultiin just vuokramökiltä ja pysähdyttiin matkan varrella lounaalle. Olisi pitänyt älytä varata matkallekin teepussi, kun lounaspaikassa oli vain perus-Liptonia. Sillä ei teen himoa tyydytetty. Kotona piti ensimmäisenä keittää kuppi kunnon teetä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Eikö olekin jänniä nuo lapsuuden makumuistot :D Minä en osta koskaan hedelmäpommia, mutta hiihtolomilla sitä on pakko saada.

Ja kyllä, on hyvä pitää käsilaukussa aina teetä mukana, niin ei tarvitse erikseen muistaa ;) Kylässä juon aina mielelläni mitä on tarjolla, mutta ravintoloissa ja kahviloissa odotan saavani kunnollista teetä, ja jos ei saa, sitten turvaudun omaan teehen.