sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Lämmin tattisalaatti


En muista koskaan saaneeni sieniä näin selvästi heinäkuun puolella, mutta voi olla etten vaan muista. Joka tapauksessa keräsin eilen sieniä niin, että saatiin kolmelle pieni kantarellikastike uusien perunoiden kaveriksi (enemmänkin olisi voinut olla). Sen ehtii aina vajaassa vuodessa unohtaa, kuinka ihania juuri poimitut sienet ovat.


Käytin pienet herkkutatit grillattuun tattisalaattiin. Salaatti oli aikuisten makuun, lapsista ei tainnut kukaan tykätä tai edes maistaa. Tätä teen varmasti uudestaankin. 

herkkutatteja
öljyä
suolaa
sitruunamehua
hyvää parmesania/pecorinoa

Viipaloi herkkutatit ohuiksi viipaleiksi. Kaada päälle vähän öljyä, ripottele suolaa ja purista sitruunamehua päälle, sekoita varovaisesti sekaisin. Grillaa maustetut viipaleet kuumalla grillillä nopeasti ja siirrä astiaan. Raasta päälle hyvää parmesania tai pecorinoa ja sekoita. Nauti lämpimänä.


Meitä oli tänään 11 henkilöä mökillä, aloittelimme porukalla laituriprojektia, pelasimme mölkkyä, savusaunoimme, uimme ja veneilimme. Söimme hyvin mutta helposti. Grillasin makkarat ja tattisalaatin, sisko toi ison kulhollisen italiansalaattia ja me teimme esikoisen kanssa vielä pari salaattia.  Kaikki oli hyvää ja nälkä lähti kuumana hellepäivänä. Vettä tuli juotua porukalla reilu kanisterillinen ja kaikki muut juomat päälle.

Saunan jälkeen söimme vielä Wehmaan teehuoneen ohjeella tehtyä suklaakakkua sille paritetun omena sitrus oolong -teen kanssa. Muutkin kuin minä olivat sitä mieltä, että maut sopivat hyvin yhteen, myös kahvinjuojat. Parin litran kannullinen teetä meni viimeistä pisaraa myöten. Mukava hellepäivä.

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tänään on pakko lähteä tattijahtiin, kun niitä nyt näköjään alkaa tulla. Tattisalaatti näyttää herkulliselta, ja ehdottomasti on saatava marinoituja tatteja.

sauvajyvänen kirjoitti...

Miten teet marinoidut tatit? Kuulostaa ihanalta!

Ulla kirjoitti...

Täällä on meidän luotto-ohje:
http://puutarhajahella.blogspot.com/2013/08/marinoidut-herkkutatit_30.html

sauvajyvänen kirjoitti...

Aah, miten ihana ohje! Kiitos paljon, jäänyt minulta aikoinaan huomaamatta, tai en ainakaan muistanut. Tuota siis seuraavan kerran kun menen mökille.