torstai 5. tammikuuta 2023

Kermainen matsutakekeitto

 
Valmistin sienikermaa matsutakeista eli tuoksuvalmuskoista. Tällä kertaa kerman valmistus oli pääasiassa, mutta tietysti käytin sienet ruuaksi. Koska en ole vielä paljoa matsuja käyttänyt, halusin tehdä todella pelkistetyn keiton, jossa sienet olivat pääosassa. Kermassa liuotetuista sienistä tuli yllättävän kermainen keitto (ehkä ei muille olisi ollut yllätys), mutta olihan tämä ihan älyttömän hyvää. Sienissä on kiinteä koostumus ja keitto oli todella maukas ja täyttävä. Tämä on ehkä yksikertaisin sienikeitto minkä olen tehnyt ja myös ihan parhaita. Ja toihan tuo loistava (vaikka itse sanonkin) teeriliemi hienoa lisämakua keittoon. Yksinkertainen ulkonäkö, mutta maku oli jotain ihan omalla tasollaan. 
 
1 dl kuivattuja sieniä kermassa turvotettuna
3 dl hyvää teerilientä (tai mitä hyvää lientä vaan)
1 rkl vehnäjauhoa
suolaa

Liota sienet runsaassa kiehautetussa kermassa pari tuntia. Siivilöi kerma erikseen ja käytä keittoon pelkät sienet. Laita sienet ja hyvä liemi kattilaan, keitä muutama minuutti. Sekoita vehnäjauho tasaisesti joukkoon, jatka keittämistä viitisen minuuttia niin, että keitto suurustuu. Tarkista suola, riippuu liemestä että pitääkö suolaa lisätä. Nauti sellaisenaan.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Teerilientä ja matsutakea - mitähän olisivat gurmeekokit valmiita maksamaan tuollaisesta annoksesta. Onkohan maailman ainoa laatuaan oleva keitto :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Ehkä oli ainutkertainen, tuo teeriliemi taisi olla tuossa ;) Mutta onhan niitä hyviä (lintu)liemiä pakastimessa vielä jokunen odottamassa...