keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Kuukauden tee: Puolukkainen teedrinkki riistalle


Puolukka alkaa pikkuhiljaa olla kypsää. Hitaasti se on tänä vuonna kypsynyt, mutta sentään muutaman ämpärillisen olen saanut poimittua aikaisilta paikoilta. Myös riistakausi on alkanut, ja yhtenä iltana söimmekin juuri metsästettyä kyyhkyä sille sopivan teedrinkin kanssa.

Ja tiedättekö, minusta on ihan superkivaa miettiä näitä uusia teedrinkkejä ja -mocktaileja, ja lisäksi vielä parittaa sopivia ruokia niille. Tämän ankeahkon ajan mukavia juttuja, todellakin. Vaikka kuva onkin sekava, ei se poista sitä kivaa fiilistä mikä tästä ateriasta juomineen jäi.

2 cl koskekorvaa
2 cl paseerattua puolukkaa
15 cl Tarry Lapsang Souchong -teetä
10 cl kuplavettä

jäitä
puolukoita
rosmariinin oksa

Hauduta savuinen tee etukäteen, jäähdytä se kylmäksi. Sekoita juoma lasiin: mittaa alkoholi, lusikoi paseerattu puolukka ja kaada tee ja kuplavesi joukkoon, sekoita. Lisää jäitä, muutama puolukka ja rosmariinin oksa.

Ruuaksi oli siis pannulla rosmariinivoissa nopeasti paistettuja, vähän nuijittua kyyhkyn rintafilettä (ja sydäntä). Lisänä oli palstalta juuri nostettuja perunoita, pihalta haettuja tomaatteja ja kastike, joka tuli helposti raaputtamalla pannulta maut talteen kerma- ja vesitilkkaan.


Pari vinkkiä

  • juoma toimii myös ilman alkoholia erinomaisena ruokajuomana
  • sopiva kirpeys tekee drinkistä upean aperitiivin


2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Savuteen ja puolukan yhdistelmän pystyi maistamaan jo kuvasta. Saisi jo puolukat alkaa kypsyä täälläkin, niin pääsisi kokeilemaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hitaasti ovat tosiaan tänä vuonna kypsyneet. Mutta onneksi niitä on, kun ollut pari vuotta ostomarjojen varassa. Tästä tuli taas uusi lempijuomani, olen tehnyt jo useamman kerran janojuomaksi ilman kirkasta.