tiistai 9. joulukuuta 2025

Peuran ulkofile pönttöuunissa


Meillä syötiin itsenäisyyspäivänä hyvin mutta yksinkertaisesti. Tarjolla oli hiilloksella grillattua peuran ulkofileetä, tavallista parempaa kastiketta, lohkoperunoita ja salaattia. Jälkiruuaksi oli nuorten tekemä appelsiini-suklaakakku (siitä ei taida olla kuvaa, mutta hieno ja hyvä oli). Ja television ääreen oli kotimainen juustolajitelma, hedelmiä, suolakeksejä ja tietysti suklaakonvehteja ja Finlandia-marmeladia. Ja juomana jouluomenaa.


Olemme tänä syksynä syöneet kaikki peuran ulkofileet hiilloksella paistaen. Leikkaan fileen reilun 2 cm paloiksi, ripottelen päälle suolaa ja joskus pippuria, ja laitan lihat varrettoman halsterin väliin. Grillaan hyvällä hiilloksella 3-4 minuuttia puoleltaan, joskus vähemmän. Mitään tarkkaan ohjetta tähän ei ole antaa, sillä aika riippuu hiilloksesta, siitä kuinka lähellä liha on hiiliä ja kuinka paksut palat ovat ja kuinka mediumina haluaa. Joka kerta on ollut hyvää ja kaikki on syöty yhdeltä istumalta.

Ei kommentteja: