Poikkeusvuosi näkyy siinäkin, että tänä jouluna en tee lipäkalaa. koska toinen lipeäkalan syöjä ei tule koko jouluna tänne. En myöskään tehnyt tänään perinteiseen tapaan sienisalaattia, olen meistä neljästä ainoa joka söisi sitä eikä huvittanut tehdä vain yhdelle sitä. Ja minähän teen joulujuttuja aina vain sen verran, mikä huvittaa.
Tämä satsi tuotiin kotiovelle päivällä |
Tänään meillä oli pöydässä
kirjolohenmäti, smetana, sipuli ja suolakeksit
graavit lohi ja siika
lämmin- ja kylmäsavulohi
mustaherukka- ja sinappisilli
suutarin lohi
katkarapu-savulohitäytteiset ruiskupit
rosolli
vihreä salaatti: päärynää, paprikaa ja herneitä
keitetyt perunat
saaristolaisleipä
kotikalja
Ensimmäistä kertaa (muistaakseni) punnitsin lohitäytteen. Tätä ohjetta minulta on kysytty usein, joten kirjoitan sen ylös ihan otsikkoon, jotta löytyy myöhemminkin. Minä en siis normaalisti punnitse, vaan teen mukaan mikä tuntuu hyvältä, ja tämä on hyvä suhde täytteessä:
200 g Creme bonjour katkaraputuorejuustoa
400 g lämminsavulohta
Hiero tuorejuusto ja kala haarukalla tahnaksi. Täytä ruiskupit tahnalla, tai käytä lohitahnaa esim. kolmioleipien tai uuniperunoiden täytteenä. Tämä on aika iso annos, välillä teen puolikkaana. Osa tahnasta syödään kalapöydässä keksien tai leivän päällä.
2 kommenttia:
Vau, mikä kalalaatikko ja vielä kotiovelle tuotuna! Kyllä kelpaisi :-)
Kyllä, sanos muuta. Nyt oli vähän reilu satsi, jotenkin en ottanut huomioon että yksi puuttuu kalapöydästä. Mutta tiedossa on lähiaikoina ainakin savukalalasagnea Jamien mukaan, siikapastaa ja sillithän nyt säilyy vaikka uusille perunoille asti, ovat myös meidän etälöunaiden pelastus silloin kun "ei ole mitään lounasta".
Lähetä kommentti