Kun tässä syksyllä on ollut paljon töitä, pitkääkin pidempiä päiviä ja muuta ohjelmaa, olen valmistanut isoja annoksia ruokaa kerrallaan, pakastanut niitä sopivina annoksina, ja sitten tarvittaessa olen (tai kuopus on) lämmittänyt valmiin ruuan ja keittänyt perunat, pastan, ruokakauran tai mitä nyt milloinkin. Tälläisin possupadan tein yhtenä halvan sähkön etäpäivänä, sain vaikka kuinka monta ruokaa perheelle yhdellä uunin lämmittämisellä. Valmistin padan lounastauolla uuniin ja se oli valmista kun lopettelin työt. Kuva on otettu siinä vaiheessa kun padasta oli jo otettu sen päivän päivällinen kattilaan.
3 kg kassleria
1 kg porkkanaa
1 kg sipulia
2 varsisellerin vartta
1 rkl kokonaisia pippureita (valko-, musta-, mauste-)
5-7 laakerinlehteä
lipstikanlehti
2 rkl karkeaa merisuolaa
vettä
Pilko liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit, viipaloi varsiselleri. Laita kaikki riittävän isoon uunivuokaa. Paista 250 asteessa ilman kantta puolisen tuntia, peitä sen jälkeen vuoka kannella tai foliolla, ja paista 150 asteessa nelisen tuntia.
Hyvää sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa. Voit myös suurustaa liemen, maustaa sen haluamallasi tavalla ja tarjoilla kastikkeen perunoiden, muusin tai vaikka ruokakauran kanssa. Hyvä ruoka, niin perushyvä ruoka. Joskus se perus on vaan parasta!