Tämä viehättävä resepti löytyy Mysi Lahtisen kirjasta Intohimot hellalani - suomalaisen keittiön ylistys. Minulla oli vielä jäljellä mehumaijalla keitettyä sokeritonta pihlajanmarjamehua joka kävi tähän hyvin. Ihan parhaita mannapuuroja mitä olen tehnyt. Tämä ohje on kuudelle:
5 dl pihlajanmarjamehua
3 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 dl sokeria (minulla oli vähemmän)
½ dl mannaryynejä
ripaus suolaa
Kiehauta mehu, vesi, hunaja ja sokeri. Vatkaa mannaryynit joukkoon ja keitä kymmenisen minuuttia. Heitä sekaan ripaus suolaa. Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa kylmänä kuohkeaksi vaahdoksi. Hyvää, todella hyvää. Pihlaja maistuu aika voimakkaasti, joten jos vierastaa sitä, voi tietysti laittaa enemmän vettä ja vähemmän mehua. Ja puolukkapilven saa puolukkamehusta.
2 kommenttia:
Huumaava nimi ruoalla! Taatusti hyvää!
Minäkin ihastuin ensin nimeen, ja sen jälken huomasin että tämähän kannattaa tehdä.
Lähetä kommentti