keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tiramisu-suklaakakku


Ostin pääsiäisen Koti ja Keittiö-lehden (4/2012) tämän kakkuohjeen takia. Tykkään muutenkin ostaa pääsiäisen aikaan lehtiä, mutta tämä numero oli kyllä pettymys. En tiedä onko vika minussa vai lehdissä, kun viime vuosina kaikki sesonkinumerot ovat olleet pettymyksiä, ja minä sentään olen ollut joulu- ja pääsiäislehtien suurkuluttaja. No, en ole enää.

Tämä kakku oli tarkoitus tehdä syntymäpäiväjuhlille, mutta vieraat yhtä lukuunottamatta peruuttivat tulonsa. Jos 5-henkisestä perheestä neljä on kipeinä ei sitä voi juhliin lähteä, ja minun tehtäväksi jäikin keksiminen että miten selviän leipomusten kanssa. Tämä kakku oli siitä helppo, että olin ehtinyt leipoa vain kakkupohjan, joten se oli helppo laittaa pakastimeen ja täyttää sitten myöhemmin (ja tämä oli siitä helppo, että se oli niin hyvää että tuli syötyä kokonaan pienemmälläkin porukalla).

Pohja:

200 g tummaa suklaata (ohjeessa oli 250 g)
175 g voita
2 dl fariinisokeria (ohjeessa ruoko-)
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.75 dl vahvaa kahvia

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita sula suklaa joukkoon ja sen jälkeen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Lisää viimeiseksi kahvi ja sekoita tasaiseksi. Minä paistoin kakkua 20 cm irtopohjavuuassa 40 minuuttia 200 asteessa. Ohjeen mukaan  oli tarkoitus jakaa taikina kahteen osaan ja paistaa kahdessa samankokoisessa irtopohjavuuassa 30 min, mutta eihän minulla moista ylellisyyttä ole, että olisi useita samankokoisia kakkuvuokia, joten tein vaan yhden kakun. Anna kakun jäähtyä (ja pakasta tarvittaessa).

Täyte:

2 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl Amarettoa (ohjeessa konjakki tai mantelilikööri)
suklaarouhetta

Vatkaa kerma, sekoita juusto, sokerit ja alkoholi joukkoon. Jaa pohja kahteen osaan. Levitä puolet täytteestä pohjalle, rouhi suklaata päälle. Laita toinen puoli kakkua täytteen päälle ja sen päälle loput täytteestä ja suklaarouhetta. Koristele kakku marjoilla tai suklaakarkeilla tai millä vaan.

Puolikas kakkua jäi kotiin ja toinen puolikas oli ilo kiikuttaa naapuriin, josta taas löytyi apua tarvittaessa. Meillä on ihanat naapurit!

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Houkuttelevan näköinen kakku!

Nanna kirjoitti...

Ja kyllä on avuliaat naapurit!!!

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuo oli kyllä hienon näköinen kaikessa yksinkertaisuudessaa. Ja todella hyvä, myös ei-kahvinjuojan mielestä.