tiistai 22. toukokuuta 2012

Puutarhalehtiä

Voi sitä ihanuutta kun pääsee englantilaiseen kirjakauppaan selaamaan paikallisia puutarhalehtiä. Tarjonta ja valikoima on huikea, ja löytyy vähän jokaiseen makuun omat erikoislehtensä. Kylkiäisenä tulee mielenkiintoisia siemenpusseja (ja maastopyöräilylehden kylkiäisenä hienot mbr-sukat) ja kaikenlaista muuta kivaa. Minä keskityin tällä kertaa hyötylehtiin, eli mukaan tarttui erilaisia ruokaviljelyyn erikoistuneita lehtiä. Mielenkiintoista luettavaa löytyy paljonkin, vaikka muutama juttu saa lievää kateutta aikaiseksi. Toisaalta, osa tuholaisten torjumiseen tarkoitetuista jutuista on onneksi tarpeettomia ihanan talvemme ansiosta.

Täytyy todeta, että uusin KotiPuutarhalehti (kesäkuu 2012) oli oikein hyvä myöskin, paljon tietoa pienviljelyyn ;) Hintavertailuja ei vaan kannata tehdä englantilaisten lehtien kanssa, Suomessa on kyllä osattu hinnoitella kaikki kasvatukseen liittyvä todella yläkanttiin. Englantilaisissa lehdissä löytyy vielä paljon hyviä vinkkejä kuinka tehdä edullisesti asioita.

2 kommenttia:

mammukka kirjoitti...

Onko tuossa yhdessä siemenpussissa ihan pienen pyöreän kesäkurpitsan siemeniä? Viime kesänä kasvatin sellaisia ne oli baby-jotakin lajiketta. En enää syksyllä muistanut laittaneeni sellaisia ja luulin niitä keskenkasvuisiksi ja syötin ne sialle. Kovasti tykkäsi :D Minulla oli nimittäin myös toisia pyreitä vihreitä kurpitsoita. Luulin niiden pienienkin olevan niitä samoja... Laitoin myös nyt niitä kasvamaan katsotaan viisastuinko vahingosta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo on pieniä pyöreitä kesäkurpitsoja, mutta on minusta eri kuin se Baby round mitä minulla on aiemmin ollut. Se on yksi lempikesäkurpitsoista, pienenä todella maukas.

Ja lehtikaaliakin tuli noissa ilmaispusseissa. Lehtikaalit vaan ehdin jo kylvää, eikä noille uusille ole oikein tilaa, eli taidan säästää ne ensi vuoteen.