tiistai 1. toukokuuta 2012

Savustettu villisian grillikylki

En ole vieläkään päässyt sinuiksi sanan "ribs" kanssa, että voinko sanoa ribsit vai miten se fiksusti taipuu (joo, kuulun siihen koulukuntaan joka sanoo muffini ja muffineita jne.). Joka tapauksessa nyt tein villisian kylkiluita savustamalla. Tämä oli helppo tapa tehdä lihaa, vaikka aikaa kului vuorokausi. Edellisenä iltana keitin kylkipalat, yön yli lilluivat marinadissa ja seuraavana päivänä savustin uudessa pöntössä. Esikoinen mietti illalla lihaa keittäessäni, että moni ekaluokkalainen ei varmaan ole syönyt oman isän ampumaa villisikaa.

1.1 kg villisian kylkiluita
merisuolaa
1 iso sipuli
3 porkkanaa
pala juuriselleria
pippureita
laakerinlehti

Laita isoon kattilaan vettä niin, että lihaisat luut peittyvät. Lisää suolaa suunnilleen ruokalusikallinen tai sinne päin. Anna kiehua ja kuori vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu. Sen jälkeen lisää juurekset ja mausteet liemeen ja keitä vähintään tunti tai puolitoista (siis tuntiin tähtäsin mutta kun olin pihalla juomassa kuohuviiniä naapureiden kanssa niin aika vähän venyi...). Nosta lihat liemestä ja anna jäähtyä. Siivilöi keitinliemi ja käytä liemi keitoissa tai padoissa myöhemmin (sitä voi keittää kasaan ennen pakastamista).

½ dl soijakastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl Aji Cristal-jauhetta
ripaus Naga Morichia
mustapippuria
viherpippuria
paprikajauhetta

Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä jäähtyneet kylkiluut suljettavaan pussiin, kaada marinadi päälle ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Savusta luita 15-20 minuuttia savustuspöntössä. Lihat olivat mureita ja maukkaita, eikä yhtään tulisia. Ensi kerralla voisi laittaa chiliä enemmän, unohdan aina kuinka tulisuus häviää jonnekin marinoidessa.


Ei kommentteja: