keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Säilötyt punajuuret


Punajuurisato oli hyvä sekä mökillä että palstalla. Säilöin pienimmät punajuuret etikkaliemeen sellaisenaan, isommat viipaloin. Käytin Rajamäen ohjetta aika sellaisenaan, neilikoiden määrää vähensin reippaasti. Minä tein näin:

2 kg punajuuria
1 l vettä
3 dl sokeria
1 rkl suolaa
2 neilikkaa
 ½ rkl valkopippureita
5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (10%)

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja lado ne joko kokonaisina tai viipaleina puhtaisiin lasitölkkeihin. Keitä vettä, sokeria ja mausteita niin että sokeri ja suola sulaa. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi punajuurien päälle ja tarkista, että liemi peittää punajuuret. Säilötään kylmässä.

3 kommenttia:

mammukka kirjoitti...

Ohje kuulostaa kovasti tutulta. Itse tykkään laittaa lisäksi perunankuorimaveitsellä vuoltuja piparjuurilastuja sekaan mausteeksi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Piparjuuri onkin hyvä mauste; ja vähän aikaa sitten tajusin että unohdin sinapinsiemet ihan kokonaan, niistä pidän etikkapunajuurissa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Lisäys vielä ohjeen tuttuuteen, tuolla ohjeella tuntuu tosi moni tekevän, olen vaan ajatellut että se alkuperäinen on Rajamäen sivuilta, en tietysti voi olla ihan varma.