sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Possupata


Yksinkertainen ruoka on hyvä, varsinkin kun raaka-aineet ovat ensiluokkaisia. Mökillä on kiva tehdä yksinkertaista ruokaa eikä hellan ääressä jaksa ainakaan usein olla pitkiä aikoja. Sen lisäksi että tämä ruoka on erinomaisen hyvää ja helppo valmistaa, se on hyvin edullistakin, vaikkei edes olisi omia porkkanoista, sipuleita ja perunoita. Lapa on edullista ja maukasta lihaa, toki tähän käy muutkin ruhon osat, tai lammas, nauta, hirvi, mikä vaan.

voita tai öljyä
1.5 kg possun lapaa
4 sipulia
4 porkkanaa
pippureita
suolaa
2 dl vettä

Ruskista liha padassa. Pilko joukkoon sipulit ja porkkanat (ja mitä tahansa muita juureksia), lisää mausteet, suola ja vesi. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia, laske lämpö n. 120 asteeseen ja anna hautua reilu kaksi tuntia uunissa. Lopputuloksena on lusikoitavan mureaa lihaa, ihanaa lientä ja maukkaita juureksia. Lasten lempiruokaa.

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Nämä uuniruoat ovat kyllä tosi hyviä. Harmi ettei pakastimiin sovi mitään, ruokapiirin kautta olisi voinut ottaa possun neljänneksen, olen alkanut taas pitää monen vuoden tauon jälkeen possunlihasta.

Hiidenuhma kirjoitti...

Juuri tällainen lusikoitavan murea haudutettu possu on perinteisen ihanaa ja, kuten mainitsit, lasten mieleen. Nam. Pitääpä tehdä possupataa lähiaikoina :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Possu on hyvää, kun se on hyvää! Minäkään en ennen pitänyt siitä juurikaan, mutta kun se sattuu olemaan perheen suurimman lihansyöjän lempieläin, sitä tulee tehtyä aika usein. Ja silloin kun possu on saanut kasvaa hyvin, ja ennen kaikkea kohdannut hyvän lopun, lihakin on hyvää.

Pakastimen hankinta edessä?

Campasimpukka kirjoitti...

Luulen, että ratkaisu olisi enemmänkin olemassa olevien pakastimien parempi hallinnointi, kuin uuden ostaminen:))