torstai 6. lokakuuta 2011

Spagettikurpitsa ja aurajuustokana


Kyllä kannatti kokeilla spagettikurpitsaa! Kasvatin sitä ensimmäistä kertaa tänä vuonna, ja sain yhteensä 4 kurpitsaa, vaikka muuta alkuun epäilin. En ole ennen valmistanut sitä, ja vähän etsiskelin hyviä tapoja kuinka se kannattaa tehdä. Keittäminen taitaa olla yleisin tapa, mutta Herkkusuun lautasella-blogissa suositeltiin uunissa paistamista, jota minäkin päätin kokeilla, tosin vähän eri tavalla tehden. Valmistin kurpitsan näin:

1 spagettikurpitsa
loraus öljyä 
ripaus yrttisuolaa

Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Sivele pinta öljyllä ja ripottele vähän yrttisuolaa päälle. Laita puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paista 250 asteisessa uunissa 20 min ja toinen 20 min 200 asteessa. Anna vähän levähtää ja kaavi sisus haarukalla lautaselle. Tätä voisi ehkä vähän valuttaa, nestettä jäi jonkun verran lautaselle. Kurpitsa oli rakenteeltaan tosi miellyttävä ja hyvän makuinen, suorastaan ihan huippu!

Kastikkeena oli meidän perheen pikaruokaa, eli aurajuustokanaa. Siihen tulee yksinkertaisesti suikaloitua broileria, kermaa, aurajuustoa ja jotain hedelmää, esim. ananasta, mangoa tai omenaa (tänään oli raastettua Åkeroa). Hyvä kastike joka on lasten suurta herkkua, ja maistui suorastaan erinomaisen hyvältä spagettikurpitsan kanssa.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Minun piti laittaa spagettikurpitsaa kasvamaan kuluneen kesän iloksi, mutta myöhästyin. Ensi kesänä, toivottavasti, saan aikaiseksi. Spagettikurpitsa vaikuttaa olevan vinkeä kasvis. Aura-kanakastike kuulostaa myös ihanalta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulla oli tosi huono itävyys noissa, laitoin ensin kolme siementä, ei yhtään tainta, sitten laitoin 7 lisää ja sain yhden taimen. Vähän olen kuulostellut, ettei noiden itävyys ole paras mahdollinen. Nyt on omia siemeniä paljon tallessa, ja Jenkalta saatuja, joten enköhän ensi vuonna saa ainakin pari kasvia isoksi asti.