perjantai 21. lokakuuta 2011

Ruusunmarjakiisseli kuivatusta ruusunmarjajauheesta

Minä olen aina pitänyt ruusunmarjan mausta. Netti onkin pullollaan ohjeita, joihin tulee ruusunmarjasosetta enkä ihmettele. Minusta kiisseli on kuitenkin paremman makuinen ja tuntuinen, jos käyttää kuivattua ruusunmarjaa. Minä teen arkisen kiisselin juotavaksi, eli olisiko se sitten soppaa?

1 l vettä
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoa

Keitä vesi, lisää sokeri ja ruusunmarjajauhe hyvin sekoittaen ja anna kiehua ihan pieni hetki.  Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan, ota kattila hellalta ja sekoita se kiehuvan nesteen joukkoon. Anna jäähtyä kannen alla (ettei kiisseliin tule kuorta) ja sen jälkeen sopan voi juoda sellaisenaan, tai nauttia puuron kanssa tai miten vaan.

3 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Ihana vitamiinipommi :)

Campasimpukka kirjoitti...

Väri on mahtava! Miten kiisseli/keitto toimii myöhemmin, jos sitä jää? Jääkaapista otettuna, onko edelleen keittomaista? Minä en saata syödä eilistä kiisseliä, jos siinä on vähänkään klimppejä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä en säilytä kiiseleitä jääkaapissa, perunajauholla suurustettu menee kylmässä sellaiseksi harmaaksi ja jähmeäksi, joka on ikävän näköistä ja tuntuista. Kiisseli sälyy kyllä päivän jopa pari ihan huoneenlämmössäkin, ainakin jos koti ei ole mikään paahtavan kuuma.

Minä en saata syödään minkään ikäistä kiisseliä, jos siinä on klimppejä.