keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Valkosuklaajuustokakku

Tämä resepti minun "amerikantuliaisia", täällä olen vähän modifioinut Suomen oloihin sopivaksi, sekä kaupan tarjontaan että erilaiseen uuniin. Tätä olen tarjonnut kummankin lapsen nimiäisissä, monissa muissa juhlissa ja milloin missäkin, ja ilman muuta tämä löytyy omasta keittokirjastakin kuten muutkin lempireseptini. Juustokakku on amerikkalaiseen tapaan tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse suuren suurta palaa. Tämä kakku kestää kuljetuksen hyvin, eli sitä on helppo viedä esim. työpaikalle. Tällä kertaa tein kakun keliaakikolle sopivaksi, joten käytin pohjaan gluteenittomia suklaakeksejä (Pirkka). Ne käyttäytyvät vähän eri tavalla kuin muut keksit, ja ilmeisesti rasvaa olisi pitänyt olla selvästi vähemmän, mielelläni kuulen neuvoja jos jollain on enemmän kokemusta. Normaalisti käytän kaikkein mieluiten ruiskeksejä

Pohja:
3 dl suklaakeksimuruja tai ruiskeksejä (1½ cups)
50 g sulatettua voita (3 table spoons)

Täyte:
700 g tuorejuustoa (esim. Hovi, Philadelphia)
1,1 dl sokeria (½ cup)
1-2 tl vaniljasokeria
3 munaa
200 g sulatettua valkoista suklaata (½pound, oikeasti n. 225 g)

Sekoita pohjan ainekset (voita voi tarvita vähemmän, tai enemmänkin, riippuu vähän mitä keksejä käyttää) ja laita ne irtopohjavuokaan.

Paista 10 min 150-175 °C (350 F) (jos tiedät uunisi kuumaksi, käytä 150 astetta, muuten vo olla tuo korkeampi lämpötila.)

Vatkaa juusto ja sokerit, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon sulatettu valkoinen suklaa ja kaada täyte pohjan päälle.

Paista 150-175 asteessa 35 min, sammuta uuni ja anna jäähtyä vähintään tunti. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä lisää pöydällä. Pidä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Minä teen tämän aina edellisenä päivänä.
.


3 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Juustokakut ovat tyrmäävän hyviä. Pitääpä kokeilla valkosuklaata joku kerta. Oletko kokeillut tumman suklaan kanssa?

Campasimpukka kirjoitti...

En ole montaa juustokakkua elämässäni tehnyt, pitäisiköhän kokeilla teidän kakuista inspiroituneena? :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Olen tehnyt myös tumman suklaan kanssa, mutta jostain syystä se ei ole niin lemppari kuin tämä. Minulla on muitakin toimivia reseptejä kirjassa, jahka talvi vähän etenee, on niiden aika.

Ja Campa, kyllähän se kannattaa kokeilla!