lauantai 22. lokakuuta 2011

Tästä se alkaa

Viime vuonna sinnittelin pitkälle marraskuulle, ennen kuin annoin lasten kuunnella ensimmäistä kertaa joululauluja, kun eihän sitä voi liian aikaisin aloittaa. Ja sitten kuitenkin joulun mentyä ohi oli tunne, ettei vielä olla ihan riittävästi kuunneltu joululauluja ja katsottu riittävän montaa kertaa Herra Heinämäen joulua. Seuraavan vuoden kalenteriin tuli siis kehoitus aloittaa ihan milloin huvittaa. Ja sehän huvitti nyt, viimeviikkoisen kunnon syysmyrskyn ja pimenevien iltojen myötä, Joululehden (lahjalehti tietty) tipahdettua postilaatikkoon ja torttuainesten tultua kauppaan paraatipaikalle.

Minä olen jouluihminen, sille ei voi mitään. Mutta jos minulta kysyttäisiin, aikuisen aika kiitää sellaista vauhtia, että keskimäärin olisi mielekästä viettää joulua n. joka kolmas vuosi (edellisellä vuosikymmenellä joka toinen vuosi), mutta lapsien takia se on taivuttava joulufiilikseen joka vuosi. Kyllä senkin kestää.

ps. Tortut tulivat ihan kaupan taikinasta ja marmelaatista, glögi jäi viime joulusta yli, päivämäärä pitkälle ensi vuoteen (huolestuttavaa?)

pps. Esikoinen sanoi, ettei saa kertoa isille mitä tehdään. Jäätiin ehkä kuitenkin kiinni?

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi, sitä on viritelty jo tunnelmaa joulutortuilla:) Minulta ei kyllä vielä irtoa, mutta kuukauden päästä varmaan jo!

sauvajyvänen kirjoitti...

Esikoinen on kinunnut jo muutaman viikon ajan, kun on kaupassa nähnyt jo tarvikkseita. Viime vuonna pysyin tiukkana ajan suhteen, tänä vuonna en enää :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Vesi herahti kielelle kun katseli tuota torttua ja glögimukia. Täällä alkaa jouluaikaan siirtyminen pyhäinpäivän jälkeen. Tosin eilen ostin jo Leif Mannerströmmin uuden joulureseptikirjan ja oon sitä lukemalla jo vähän fiilistellyt. Joulu on kyllä vuoden paras juhla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Sitä pyhäinpäivää minäkin olen ennen pitänyt rajana, mutta viime vuoden jälkeen päätin, että antaa mennä vaan. Tänään katsottiin lasten kanssa Heinis, ja se on juuri niin hyvä kuin muisteltiinkin, isompi osasi sen näköjään ulkoa, eli tuli sitä jokunen kerta katsottua viime vuonna :D