torstai 13. lokakuuta 2011

Maapähkinäkanaa

500 broileria palasina
2 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
¼ tl cayennepippuria
1 valkosipulinkynsi
500 ml kookosmaitoa
500 ml vettä
1 limen mehu
4 rkl maapähkinävoita
300 g nuudeleita pilkottuna
kevätsipulia pilkottuna

Kuumenna mausteet ja valkosipuli öljyssä. Lisää kananpalat ja ruskista. Kaada kanat kattilaan, lisää nesteet, lime-mehu ja maapähkinävoi ja keitä 10 min. Lisää nuudelit ja keitä kunnes nuudelit ovat imeneet suurimman osan nesteestä. Tarjoillessa pilko päälle kevätsipulia tai ruohosipulia.

Tätä ruokaa aloin tehdä jenkeissä, jossa oli maapähkinävoita kunnon valikoimat. Onneksi sitä saa nykyään täältäkin ihan tavallisista ruokakaupoista kohtuulliseen hintaan. Tästä ruuasta tuli yksi lasten suosikeista, kunhan pääsivät kookosmaidon hajuennakoluuloista eroon. Tuo kuva näyttää kyllä sopivalta ruualta lähinnä halloween-juhliin, mutta ei se oikeasti ihan noin epäilyttävältä näytä.

Ei kommentteja: