Lehtikaalit näyttävät vielä hyvältä penkissä, ovat piristyneet syksyä kohti. Ajattelin kerätä viimeiset ja kokeilla niitä pestoon. Keräsin vielä viimeiset pienilehtiset basilikat vähän tuttua makua antamaan. Laitoin pestoon
kaksi isoa kourallista lehtikaalia
pari pientä oksaa pienilehtistä basilikaa
50 g pinjansiemeniä
75 g parmesaania
reilu 1 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
Laitoin kaikki aineet tehosekoittimeen, ja ajoin sileäksi. Valkosipuli maistui aika voimakkaasti läpi, olisi voinut olla pienempi kynsi tai ehkä vain puolikas. Tulee syötyä leivällä ja jos jotain jää, pakastan jääpalarasiassa kastikkeisiin makua antamaan.
2 kommenttia:
Ihmeen pitkään omalta kasvimaalta saa satoa, jopa tuosta minunkin pienen pienestä pläntistä. Lehtikaalia on vielä täälläkin, salvia näyttää oikein hyvältä ja timjamia on vaikka kuinka. Taidankin kanssa tehdä peston huomenna.
Lehtikaalihan kestää pakkastakin, ja sitä voi kaivaa vaikka lumen alta jos jotain jää käyttämättä ennen lumentuloa. Minulla on yrtit jo kulahtaneet, paitsi nuo pari oksaa basilikaa ja sitten taitaa vielä ruohosipuli olla ok. Muut ovat jo menneet talvilepoon. Kerrohan sitten mitä tykkäsit. Minusta oli alkuun jännä, kun se näytti tavalliselta pestolta, mutta maistui kuitenkin ihan erilaiselta.
Lähetä kommentti