Tämä ei ole resepti jota tulisi noudattaa orjallisestii, tuskin tulee aivan tälläisenä tehtyä kastiketta toista kertaa, vaikka hyvää oli kaikkien mielestä. Minulla oli kananpalat menossa vanhaksi, ne olisi voinut (=pitänyt) siirtää heti ostamisen jälkeen pakastimeen, mutta kuvittelin tekeväni ne piakkoin. Jäi siirtämättä pakastimeen, joten paistoin ne eilen samalla uunissa kun tein uuniperunoita ja laitoin takaisin jääkaappiin, lihat olisi myös voinut pakastaa. Kanojen joukkoon laitoin soijakastiketta, vaaleaa siirappia, tulista currya ja inkivääriä pieninä palasina. Leikkasin palat suikaleiksi ja paistoin muistaakseni puolisen tuntia 225 asteessa. Tänään sitten tein niistä kastikkeen, sekaan tuli vielä yksi pieni pihvi nautaa palasina sekä juustojen jämiä jotka olivat olleet (luvattoman) kauan jääkaapissa. Laitoin sekaan myös perunoille tehdyn yrttisen kermaviilikastikkeen, ettei se menisi hukkaan. Kaikki määrät ovat noin sinne päin.
400 g paistettua kanaa
75 g nautaa
75 g Aura-juustoa
50 g Blå Castelloa
1 dl kermaa (vaan vähän vanhaa)
1 dl kermaviiliä jossa paljon yrttejä
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua niin että juusto sulaa. Syötiin riisin ja uuden salaatin kanssa. Lapset nyrpistivät etukäteen nenää ja loppujen lopuksi söivät pari lautasellista kumpikin ja kehuivat kuinka on hyvää. Ruoka ei tosiaan ollut kummoisen näköistä, mutta sitäkin maukkaampaa.
2 kommenttia:
Tähän kastikkeeseen olis sopinut muuten banskukin...
Joo nin olisi, ja suunnilleen kaikki muukin ;)
Lähetä kommentti