maanantai 21. marraskuuta 2011

Miljonäärin muropalat

Törmäsin tähän paljon levinneeseen ja kaikille (muille) tuttuun reseptiin vasta nyt, kun Nanna Kaikki äitini reseptit-blogista oli niitä tehnyt. Vaikuttivat juuri siltä että oli pakko kokeilla. Tein niitä sekä isänpäivän aamukahville että synttäriviikonlopulle. Ensin tein tummasta suklaasta, ja nyt lastenjuhliin maitosuklaasta. Kummassakin on omat hyvät puolensa, ja varmaan pitää tehdä monta kertaa, ennen kuin on varma kummin on parempaa. Tein lähestulkoon samalla tapaa kuin Nanna, ihan vähän vaan muokkasin reseptiä. Kopioin sen tähän kuitenkin:

125g voita (ai miten niin jenkkiresepti?)
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl fariinisokeria
 
50g voita
4 rkl fariinisokeria
1 tölkki maitotiivistettä (pari grammaa alta 400)
 
200g taloussuklaata tai maitosuklaata
 
Nypi sormella pehmeä voi jauhojen kanssa, lisää fariinisokeri ja sekoita. Painele vuoan pohjalle ja pistele täyteen reikiä haarukalla. Paista uunissa 190 asteessa 15 minuuttia.Anna jäähtyä vuoassa.
Pohjan paistuessa sulata voi kattilassa, lisää fariinisokeri ja maitotiivisete. Sekoita koko ajan kunnes kiehuu, ja jatka keittämistä hiljalleen viitisen minuuttia. Kun toffeen on paksua ja irtoaa kattilan reunoista, anna sen vähän jäähtyä. Levitä pohjan päälle.
Sulata suklaa varovasti mikrossa, levitä toffeen päälle. Leikkaa paloiksi ja anna jähmettyä vuuassa viileässä.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla on vielä pari purkkia kondensoitua maitoa kaapissa, sepä voisi olla tämän leivonnaisen kokeilun paikka:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa kokeilla. Tujua tavaraa ovat, mutta ihan hyviä sopivissa määrin.

Marde kirjoitti...

Nyt pohja ja toffee jäähtymässä 😊