torstai 1. marraskuuta 2012

Kirkas lehtikaalikeitto


Lehtikaalikeitto on yksi parhaita keittoja mitä on. Tänään kuitenkin tein kirkkaan lehtikaalikeiton, se oli meillä salaatinkorvike ja sopiva lämmitin sillä välin kun odotimme kalan savustumista ja uuniperunoiden valmistumista. Keiton tekee todella nopeasti, alle vartissa, joten ehdin tehdä ja syödä sen ennen kuin pääruoka oli valmis. Ja suureksi yllätykseksi esikoinen piti keitosta todella paljon, toivoi että teen pian uudestaan. Tähän keittoon ei ole mitään oikeita määriä, vaan sen voi tehdä ihan sen mukaan mitä sattuu olemaan ja tulemaan. Tästä tuli kasvisversio, mutta keitto toimii hyvin myös lihaliemellä, ja toki siihen voi lisätä muutenkin mitä tahansa.

perunaa
juuriselleriä
palsternakkaa
porkkanaa
lanttua
reilusti lehtikaalia
suolaa tarvittaessa

Laita liemi kattilaan. Kuori ja suikaloi juurekset, anna kiehua reilu muutama minuutti. Huuhdo lehtikaalit ja silppua joukkoon, anna kiehua vielä jokunen minuutti. Tällä kertaa syötiin ihan tuollaisenaan alkukeittona ja hyvin maistui.


ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hei nyt minulla on juuriselleriä! Eilen tuli ruokapiiristä:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa paistaa sitä, se on siten tosi hyvää. Minä pakastan aina ylimääräiset, niitä on helppo lisätä sitten keittoihin pitkin talvea.

annemi kirjoitti...

Lehtikaali on uusin suosikkini keitoissa. Olen tunkenut sitä viime aikoina kaikkiin keittoihin ja patoihin :D

sauvajyvänen kirjoitti...

annemi, sama täällä, lisänä lähes kaikessa ja pääruokanakin usein ja smoothiessa aina ;) Tämä on eka vuosi kun sitä on ollut riittävästi ihan kaikkeen mihin haluan, viime vuonna oli pienempi sato, joten piti vähän miettiä mihin käyttää.