lauantai 3. marraskuuta 2012

Lindströmin pihvit (Mysi Lahtisen ohje)


Linsdströmin pihvit ovat aina olleet suurta herkkuani, ainakin ekaluokkalaisesta lähtien (en muista että äiti olisi näitä juurikaan tehnyt, ainakaan montaa kertaa). Erityisen hyviä Lindströmin pihvit ovat Mysi Lahtisen ohjeella tehtynä. Täytyy kyllä tunnustaa että teen yleensä ne ilman mitään ohjetta aika sinne päin, mutta kirjaan Mysin ohjeen tähän, että hekin pääsevät alkuun jotka eivät aikaisemmin ole kokeilleet.
Kasvikset pilkottuna

800 g  hyvää jauhelihaa (nyt hirveä ja maatilatorin sika-nautaa)
3 pientä perunaa keitettynä
3 pientä punajuurta keitettynä (tai isohkoa jos minulta kysytään)
5 tl kaprismarjoja
10 hillosipulia
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 muna

voita
3-4 sipulia pihvien päälle

Taikina odottamassa
Silppua perunat ja punajuuret ihan hienoksi. Minä joko raastan raastimen karkealla terällä tai sitten käytän Tupperwaren pikakokkia kuten nyt. Valuta kaprikset, pilko ne ja hillosipulit ihan hienoksi silpuksi (tai aloita niillä Pikakokissa). Sekoita kaikki kasvikset ja mausteet jauhelihaan, lisää lopuksi muna ja sekoita taikina. Minulla oli niin pieniä munia nyt, että laitoin suosiolla kaksi. Anna seistä puolisen tuntia. Taputtele taikinasta pihvit ja paista pannulla, tai uunissa kuten luimupupu teki, n. 30 minuuttia 225 asteessa. Paista sipulit voissa, lisää vähän vettä ja anna hautua ihan pehmeiksi. Syö pihvit kuoripottujen ja paistetun sipulin kanssa. Mysi tarjoaa kastikkeena voisulaa, johon on lisätty silputtua kaprista ja hillosipulia, minulla jäi tekemättä.

Tämä ohje löytyy Mysi Lahtisen kirjasta Makuasioita - uudet kokkaukset. Se onneksi löytyy omasta kirjahyllystä, äiti on sen aikoinaan 90-luvun puolessavälissä ostanut. Kirjassa näkyy vielä hintalappu, 69 mk -30%.ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitää kyllä kokeilla tuota kapriksellistakin versiota.

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Hillosipulit ovat minulle uutta Lindströmin pihveissä. Kapriksia olen käyttänyt ja ne passaavat sekaan tosi hyvin.

Jonna kirjoitti...

Minullekin pistivät silmään hillosipulit. Hirveä himo näihin, mutta mies ei suostunut, että oltaisiin tehty tänä viikonloppuna, mutta ehkä ensi viikonloppuna sitten...

sauvajyvänen kirjoitti...

Minusta nämä ovat ihan parhaita Lindstömin pihvejä, hillosipuleineen päivineen. Jonna, minä aina pakastan loput omiksi työlounaiksi kun muut eivät tykkää näistä niin paljoa kuin minä.