torstai 8. marraskuuta 2012

Puolukkaglögi

Tänä vuonna joulutorttujen leipominen on vähän jäljessä viime vuotisesta, mutta ei se haittaa. Joululaulujakaan ei ole vielä kuunneltu, Herra Heinämäen joulu sentään on katsottu useamman kerran. Glögiä ei ollut jäänyt viime vuodesta, joten ajattelin tehdä glögiä keittämästäni puolukkamehusta. Äiti teki glögin aina mustaviinimarjamehuun, mutta minusta puolukkamehu on parempaa. Keitän mausteisen makean veden, jota kaadan mehun päälle. Maistuu miedosti joululle ja lämmittää mukavasti. Tämä annos riittää reiluun glögiin kahdelle. Mahdollinen terästys maun ja tarpeen mukaan, minusta esim. aniksen makuinen jaloviina sopii hyvin.

5 dl vettä
2 neilikkaa
1 kanelitanko
3-5 kardemummaa (isoja vihreitä)
1 rkl ruokosokeria
puolukkamehua maun mukaan (höyrymehua)

manteleita
rusinoita

Laita mausteet ja sokeri veden sekaan kattilaan, keitä viidestä kymmeneen minuuttia. Laita kuuman kestävään lasiin puolukkamehua  ja kaada siivilän läpi kuuma vesi päälle.ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Puolukkaglögi! Kuulostaa ihanalta:) ps.postia

Little girl kirjoitti...

Moi!
Tuohan oli hyvä idea, että keittää makean mausteveden. Ei tarvitse keitellä mehujen vitamiineja pois, niin kuin äitin alkuperäiseesä ohjeessa on.

sauvajyvänen kirjoitti...

Campa, se ON ihanaa. ps. vastaan kohtapuoliin.

Little girl, hauskaa että kommentoit <3 Samaa mieltä mehun keittämisestä, mietinkin aina että miksi sitä mehua piti keittää.

Meku (Toscapulla) kirjoitti...

Pimeät illat, kynttilöiden valo ja lasillinen kuumaa mausteista glögiä. Marraskuussakin voi olla ihan mukavaa. :)