maanantai 26. marraskuuta 2012

Vadelmakuppikakut

Esikoinen halusi kaverisynttäreilleen kuppikakkuja kakuksi. Toiveessa oli vadelmaiset kuppikakut, joiden resepti on samaiselta kokkikurssilta miltä lasten boolikin oli. Tällä kertaa tein boolin ilman sitruunaa, ja juhlien lopuksi 7 kpl 7-8 vuotiasta tyttöä kirjoitti ohjeen ylös. Kuppikakkujen kuorrutteen tein yksinkertaisempana mitä alkuperäisessä ohjeessa olisi ollut, sillä kuppikakut piti tehdä täysin laktoosittomana.

2 munaa
1½ dl sokeria
75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
1 dl maitoa
2 dl jäisiä vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu voi, sekoita. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää vielä maito. Lisää lopuksi vadelmat. Paista kuppikakkuja 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrutteen ohjeen löysin mainiosta Dr.Sugar-blogista, siellä voi käydä ihailemassa vaikka mitä kaunista. Tein kuorrutteen puolikkaana muutenkin vähän yksinkertaistaen ilman värejä.

1.2 dl voita
2.5 dl tomusokeria
hippunen suolaa
1 tl vaniljasokeria
pikku tilkka maitoa

Vatkaa pehmennyttä voita muutama minuutti. Siivilöi joukkoon tomusokeri, vatkaa alkuun varovasti ettei sokerit ole pitkin pöytiä. Lisää suola, vaniljasokeri ja n. rkl maitoa ja jatka vatkaamista kunnes saat sopivan kuohkean kuorrutteen. Pursota kuppikakkujen päälle.

Edelleenkään en halua tietää millaisia poikien synttärit ovat, jos ne ovat villimpiä kuin tyttöjen synttärit. Tietokilpailu oli tänä vuonna vähän haastavampi, yhtään täysin oikeaa riviä ei tullut. Kukat saivat taas paljon huomiota, eikä mikään ihme!


Kukat Pirjo Koppi


ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

4 kommenttia:

Dr.Sugar kirjoitti...

mainiota että resepti toimi sinullakin! :)

buttercream on ihana siitä että se on niin muunneltavissa maun kuin myös ulkonäönkin kannalta! =)

sauvajyvänen kirjoitti...

Buttercream-resepti oli kyllä melkoinen löytö! Tähän asti olen vaan tehnyt sellaisia, mihin tulee tuorejuustoa, mutta en löytänyt tuorejuustoa laktoosittomana tähän hätään. Tuo oli kuitenkin tosi helppo ja nopea tehdä ja helppo pursottaa, tulee tehtyä toistekin.

Marja kirjoitti...

Ensi kuussa vietetään meilläkin synttäreitä ja täältähän löytyi kivoja vinkkejä tarjoiluun :). Tuota linkin takaa löytynyttä boolia täytyy ehdottomasti tehdä ja ehkä tuota kuorrutetta voisi kokeilla minimuffinien päälle.

sauvajyvänen kirjoitti...

Booli on kyllä varma hitti vuodesta toiseen :)